• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 10 °C

ALTO’ da ‘ustalık telafi programı’ tanıtıldı

ALTO’ da ‘ustalık telafi programı’ tanıtıldı
Aliağa Ticaret Odası devlet tarafından yapılan değişiklikler, düzenlemeler, destekler, hibe programları gibi konular başta olmak üzere üyelerini ilgilendiren her türlü konular ile alakalı bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyor.

Aliağa Ticaret Odası devlet tarafından yapılan değişiklikler, düzenlemeler, destekler, hibe programları gibi konular başta olmak üzere üyelerini ilgilendiren her türlü konular ile alakalı bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığı’nca mesleki eğitim merkezleri programı dahilinde uygulamaya konulan ustalık telafi programı kapsamında oluşturulacak iş birliklerinin tanıtımı ve paydaşların bilgilendirilmesi amacıyla organize edilen bilgilendirme programı Aliağa Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi.

Programa Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Uğur Akyıldız, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Orhan Ulaşzade ve Yönetim Kurulu Üyesi Emin Gürkan, Aliağa Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Murat, Müdür Yardımcıları Özer Diktaş ve Melike Cantopçuile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

‘Çalışanlarımızı ve işletmelerimizi ustalık telafi programından faydalanmaya davet ediyoruz’
Toplantının açış konuşmasını Yapan Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Uğur Akyıldız, “Aliağa Ticaret Odası olarak mesleki eğitimi çok önemsiyor ve katkı sağlıyoruz. Üyelerimize ve çalışanlarımıza mesleki eğitim ve mesleki yeterlilik belgesi zorunlulukları başladığı tarihten itibaren destek olmaya devam ediyoruz. 2016 yılından bu yana üyemiz firmaların ve Aliağa’daki işçi nüfusun ihtiyaçlarına yönelik Birliğimizin belgelendirme kuruluşu olan TOBB MEYBEM A.Ş. iş birliğinde mesleki yeterlilik sınavları düzenliyoruz. Bu sınavlar ile bugüne kadar 1500’den fazla kişinin belge sahibi olmasına katkı sağladık. Bakanlığımızın uygulamaya aldığı ustalık telafi programını da bu kapsamda oldukça faydalı buluyoruz. Üyelerimize ve yanında istihdam ettikleri çalışanlarına hem belgelendirme hem de ücret konusunda sağlanacak desteği önemli buluyor; şartları uyan çalışanlarımızı ve işletmelerimizi programdan faydalanmaya davet ediyoruz” dedi.
Açış konuşmasının ardından Aliağa Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Murat, Müdür Yardımcıları Özer Diktaş ve Melike Cantopçu tarafında yapılan bilgilendirmede programdan yararlanmanın şartları, programın işletmelere sağlayacağı faydalar, program sonrasında katılımcıların belgelendirme süreçleri hakkında detaylar anlatıldı, ardından sektör temsilcilerinin program hakkında soruları yanıtlandı.

Toplantının devamında Aliağa Ticaret Odası’nın İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteği ile hayata geçirmeyi planladığı mesleki eğitim projesinin tanıtımı yapılarak sektör temsilcilerinin görüşleri alındı.

Ustalık Telafi Programı Detayları
Ustalık Telafi Programı, 33 Alan, 183 dalda, en fazla 27 haftalık bir eğitim süresi olan programdır. Bu programa lise mezunu veya üniversite mezunu çalışanlar katılabilir. Programda yaş sınırı ve kişi sınırı yoktur. Eğitimler çalışanlara kendi işyerlerinde verilecek olup eğitim sonunda yapılacak beceri sınavını geçenlere Ustalık Belgesi veriliyor. Programdan faydalanmak isteyen firmalar 31 Aralık 2022 tarihine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalamak zorundadır. Eğitim sürecinde, çalışanın her türlü kontrolü ve takibi ilgili okul (Aliağa Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) tarafından yapılmaktadır. Mesleki Yeterlilik Belgesinin (MYK) 5 yıl geçerlilik süresi bulunmasına rağmen, söz konusu programla vereceğimiz ustalık belgesi ömür boyu geçerlidir. Ustalık belgesi ile işveren, MYK Belgesi olmayan personel için uygulanacak olan cezai yaptırımlardan da kurtulmuş olacaktır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894