• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

Altıncı Oku Nerene Sakladın Ey Özcan Durmaz!

Altıncı Oku Nerene Sakladın Ey Özcan Durmaz!
Bütün servetini Çaltılıdere bölgesinde bulunan taş ocağından çıkardığı taşı toprağı satarak edinen

Bütün servetini Çaltılıdere bölgesinde bulunan taş ocağından çıkardığı taşı toprağı satarak edinen Aliağa eski CHP İlçe Başkanı Bergamalı işadamı, taş ocağı işletmesi ve dondurmacı dükkânı sahibi Özcan Durmaz’ın, Aliağa belediye başkanlığı aday adayı kampanyası bir birinden farklı skandallara konu oluyor.
 
Beş buçuk yıl ilçe başkanlığı ve iki yıl parti sekreterliği görevini başarı ile yaptığını iddia eden ve son yapılan başkanlık seçiminde Muharrem İnce’nin aldığı oyları tapulu malı ve  çantada keklik sayıyor.
 
"BİR ADAY ADAYI OLDU CHP'Yİ PARAMPARÇA ETTİ" İDDİASI

Aliağa eski CHP ilçe başkanı, Bergamalı işadamı taş ocağı işletmesi ve dondurmacı dükkânı sahibi Özcan Durmaz, başkanlık için çıktığı yoldaki hatalı yürümesiyle ardında 5 ilçe başkanı adayı, önünde 7 belediye başkan aday adayı daha çıkarmayı başardı.
 
Aliağa kamuoyunda yapılan anketlerde tanınırlık bakımından en düşük profilli aday adayı çıkan ve yerel seçimlerde Aliağa CHP belediye başkanı olmayı ne pahasına olursa olsun kafasına koyan Özcan Durmaz kesenin ağzını açmıştı.
 
Aday adaylığını açıkladığı günden beri tanınırlık oranlarını arttırmak ve başkanlık aday adaylığını burun farkı ile birinci bitirmeyi kafasına koyan Özcan Durmaz, kampanyasında kullandığı argümanlarda hata üstüne hata yapmaya devam ediyor.
 
ÖZCAN DURMAZ'DAN TÜRK BAYRAĞI KANUNUNA MUHALEFET
 
Memleketin taşını toprağını satarak devasa servet sahibi olan ve seçim kampanyası için İzmir’in en güçlü danışmanlık firmaları ile anlaşan Özcan Durmaz, ilk iş olarak danışmanlık firmasının verdiği yol haritasını uygulamaya başladı. Aday adaylığı süresince kullanacağı internet sitesi, sosyal medya hesapları, beğen sayfaları tek tek aktif hale getirildi.  Ancak Özcan Durmaz’ın ne pahasına olursa olsun başkan adayı aday olmak için çıktığı yolda yaptığı hatalar boyunu aşmaya başladı. Yasa tanımaz bir hal alan Durmaz’ın, kampanyasındaki ilk hata, seçim kampanyasına başlarken Türk bayrağı argümanlarını kullanması kamuoyunda ilk tepkilere neden oldu. Oysaki CHP yönetiminin en üst mevkilerinde görev almış birisinin, bayrak kanununa bilerek ve isteyerek muhalefet etmesi de kamuoyunda günlerdir konuşuluyor. Aliağalı CHP’lilerin her dost toplantısında gündeme getirdiği olayın kaynağının yasa olması da bir başka gerçek.
 
“HİÇ BİR SİYASİ PARTİ TÜRK BAYRAĞINI PROPAGANDALARINDA KULLANAMAZ"
 
“2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu diyor ki:
 
Madde 7: Yasaklar
f1. Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde giyilemez.
f2. HİÇBİR SİYASİ PARTİ, TEŞEKKÜL, DERNEK, VAKIF VE TÜZÜKTE BELİRLENECEK KAMU KURUM VE KURULUŞLARI DIŞINDA KALAN KURUM VE KURULUŞUN AMBLEM, FLAMA, SEMBOL VE BENZERLERİNİN ÖN VEYA ARKA YÜZÜNDE ESAS VEYA FON TEŞKİL EDECEK ŞEKİLDE KULLANILAMAZ.
f3. Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.
f4. Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.”
 
Yasa bu kadar açık ve net iken tüm ısrarlara rağmen Türk Bayrağını siyasi argümanlarında fon olarak kullanmasına yetkililerin harekete geçmesi beklenirken, Özcan Durmaz, 23 Ekim’de sosyal medya hesaplarında ve Google aramalarında reklamlarda kullandığı bir başka argüman ise günlerdir kızgınlık ile konuşulmaya devam ediyor.
 
“ALTINCI OKU NERENE SAKLADIN EY ÖZCAN DURMAZ!”
 
Aliağa eski CHP ilçe başkanı, Bergamalı işadamı taş ocağı işletmesi ve dondurmacı dükkânı sahibi Özcan Durmaz , yayınladığı posterde “Aydınlık bir gelecek için, Aliağa başkanına tamam diyor” sloganını Aliağalılara dikte ettirirken, başının üzerinde bulunan 6 oklu CHP kurumsal logosunun büyüğünü fonda kullanırken oklardan birini kullanmayı unuttu. Aliağa siyasi kulislerinde Özcan Durmaz’ın defalarca uyarılmasına rağmen posteri düzelttirmemesi tepkilerin artmasına neden oldu.
 
"KILAVUZU KARGA OLANIN BURNU B*KTAN KURTULMAZ"

Yine posterde sosyal medya hesaplarının birisinde de ‘baskanodurmaz’ adı ile açılması da kamuoyunda algı operasyon olarak kabul görüyor.

Aliağalı CHP’liler, “Herkes bize soruyor, Özcan Durmaz altıncı oku neresine sakladı diye dalga geçiyor. Defalarca söylememize rağmen hatasını kabul edip düzeltmiyor.  Hal böyle olunca yola çıkarken profesyonellerden yardım aldığı iddiaları askıda kalıyor.

Başkan Özcan Durmaz’a böyle büyük hataları sadece Diyarbakır eşrafından olan kadim dostu eş başkan, gölge özel kalem katibi, Kaçar’ların Uğur’u yaptırabilir.  Oda 25 kişiyi bir daireye yerleştirmenin telaşı ile ‘Başgan’ının kampanyası ile ilgilenmiyor herhalde” dediler.

Aliağalı CHP’liler “Maazallah Sayın Durmaz, Aliağa başkan adayı olsa kendisine ait olduğunu iddia ettiği Muharrem İnce’nin aldığı oyları alıp, başkan seçilse demek ki nezih ailelerinde olduğu apartmanlara para için 25 kişinin yaşayacağı işçi barınakları haline getirecek demektir. Böyle bir şey bırakın bizi, Allah bile müsaade etmez. Zaten atalarımız iyi demiş kılavuzu karga olanın burnu b*ktan kurtulmaz diye. Sayın Özcan Durmaz ‘ekmeden biçeceğini’ zannediyor, ‘Tarlada izi olmayanın harmanda yeri olmaz.’ ‘sayılı günler tükendi yolun sonu görünüyor’ “dediler. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894