• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 18 °C

Aliağa’yı Değiştirecek Projeler

Aliağa’yı Değiştirecek Projeler
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu, Aliağa’yı gelecek 50 yıla hazırlayacak bir vizyonla kenti planladıklarını beli
CHP ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BARIŞ EROĞLU: KENTLER, PERGEL CETVELLE DEĞİL, DEMOKRASİ İLE YÖNETİLİR
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi  
Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu, Aliağa’yı gelecek 50 yıla hazırlayacak bir vizyonla kenti planladıklarını belirterek, projelerini kamuoyuna açıkladı. “hem Hizmet, hem demokrasi” ilkesiyle belediyeyi ve kenti yöneteceğini belirten CHP’nin genç Başkan Adayı Barış Eroğlu, Belediyeciliğinin temel ilkelerini de açıkladı. 
 
HEM HİZMET HEM DEMOKRASİ OLACAK
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, “Katılımcı, şeffaf, denetlenebilen, insan odaklı ve demokratik bir yönetimle Aliağa, Türkiye’nin yükseleni olacak” dedi. Kentlerin daha çok katılım ve daha çok demokrasiyle yönetilmesi gerektiğini söyleyen Genç Başkan adayı Eroğlu, “Kentler, pergelle cetvelle değil, demokrasi ile yönetilmeli. Onun için biz ‘Hem hizmet, hem demokrasi’ diyoruz” şeklinde konuştu. 
 
ÇEVRENİN KİRLETİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
“Sanayileşmeyi reddetmiyoruz ama çevreyi e katlettirmeyeceğiz” diyen CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu, “Aliağa, ağır sanayide taşıma kapasitesini çoktan doldurdu. Aliağa’nın termik santral cehennemine dönmesine izin vermeyeceğim. Belediye Meclisimizde bir tavsiye kararı alıp ardından referandum yapacağız. Ulusal ve uluslararası dünyada hukuki tüm girişimlerde bulunacağız. Bundan böyle çevreyi kirletmeyen, katma değeri ve istihdam kapasitesi yüksek sektörlerin kentimize yatırım yapmasını istiyoruz” dedi. 
 
DÜNYA DEĞİŞTİ, ALİAĞA DEĞİŞTİ
“Dünya, Türkiye ve Aliağa değişti. Aliağa, 1989 yılında daha Berlin Duvarının yıkılmadığı dönemin Aliağa’sı değil” şeklinde konuşan CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, “Genç bir nüfusumuz var. Gençlerin toplumsal talepleri, bilgileri, birikimleri var. Gezi Parkı eylemlerini, gençlerin taleplerini çok iyi analiz etmeliyiz. Bizim en büyük gücümüz, Aliağamızın genç nüfusu” dedi.
 
İŞTE BARIŞ EROĞLU’NUN ALİAĞA PROJELERİ  
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, 5 yılda yapmayı planladığı projelerini 23 ana başlıkta topladı. Bazı projeler, kentin gelişim vizyonuna ilişkin irade ve eylemi ortaya koyarken, Ulaşım, gençlik, Eğitim, kent estetiği, sosyal kültürel sportif tesisler de projelerde öne çıkıyor.  
Yeni Belediye Hizmet Binası, Açıkhava Tiyatrosu, Aliağa, Şakran ve Çaltılıdere Plaj düzenlemeleri ve turizm yatırımları, Gençlik Merkezi, Kreş ve Gündüz bakım evi, Şakran ve Helvacı’ya tek katlı Pazaryerleri, Su Sporları Merkezi, Güneş enerjisi ile çalışan güçlü kent aydınlatma sistemleri, Altgeçitler, Kız ve Erkek Öğrenci Misafirhaneleri, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Spor ve Yaşam Kompleksi, Kapalı Hayvan pazaryeri, Aliağa Yeni Mahalle’de Haydar Aliyev okulu karşısındaki alanın ve Şakran Cezaevi karşısındaki göletin dinlence ve mesire alanı olarak düzenlenmesi, Kent Bilgi ve Güvenlik sistemi ile Dijital kent uygulaması, Yer altı ve katlı otoparklar, Sebze ve Meyve Hali, Yaşlı Bakım ve Konuk Evi, CHP başkan Adayı Barış Eroğlu’nun projeleri arasında yer alıyor.
 
ALİAĞA, ÜNİVERSİTE VE GENÇLİK KENTİ OLACAK
CHP’nin genç Başkan Adayı Eroğlu bu projelerin dışında “Aliağa, Üniversite ve Gençlik kenti olacak” ilkesiyle eğitim vizyonunu da yerel yöneticilikte uygulayacak. Aliağa ve Çaltılıdere’deki Yükseköğretim alanları Üniversitelere tahsis edilerek kente bir Fakülte kazandırılacak. Aliağa’da eğitim hizmetleriyle ilgili faaliyet gösteren dernek ve STK’lara destek verilerek Eğitim yatırımları belediye tarafından teşvik edilecek. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894