• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

Aliağa'nın Havası Daha Temiz

Aliağa'nın Havası Daha Temiz
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Çevre ve Orman Bakanlığı, Aliağa'da yaşanan endüstriyel hava kirliliğine yönelik tedbirlerin alınmaya devam ettiğini belirterek artık Aliağa'nın havasının daha temiz olduğunu bildirdi.

Çevre ve Orman Bakanlığı: Aliağa'nın Havası Daha Temiz

 

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Çevre ve Orman Bakanlığı, Aliağa'da yaşanan endüstriyel hava kirliliğine yönelik tedbirlerin alınmaya devam ettiğini belirterek artık Aliağa'nın havasının daha temiz olduğunu bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan bakanlık, endüstriyel hava kirliliğinin ülkemizde ciddi sıkıntılara yol açtığı bölgelerden birisinin İzmir Aliağa bölgesi olduğunu ifade etti.

Aliağa bölgesinin 1970'li yılların başından bu yana gerek petrokimya sektörü gerekse demir Çelik sektörü açısından ciddi yatırımların yapıldığı bölge haline geldiğine dikkat çekilen açıklamada, "Konuya ilişkin yörede yaşayanların şikâyetleri ve yöreye ilişkin mevcut kirlilik yükünün belirlenmesi, bu yörede geleceğe yönelik gereken ciddi tedbirlerin alınması açısından bir proje yapılması gerekliliğini ortaya koymuştur. Bu çerçevede, 2008'de başlatılan proje ile Çevre ve Orman Bakanlığı bölgedeki sanayici ve akademisyenlerle sık sık bir araya gelerek projeye ilişkin detayları belirlemiştir. Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürü başkanlığında ki bir heyet, sürekli olarak projenin çıktılarına ilişkin brifingler almış ve son durumu değerlendirmiştir. Bu değerlendirmelerin sonuncusu ise 30. 06. 2011 tarihinde bölgedeki sanayici ve akademisyenlerle Çevre ve Orman Bakanlığı'nda yapılmıştır. Gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı ile bölgenin başlangıçtaki durumu, şu an gelinen nokta ve olması gereken durum yönetmelikler kapsamında enine boyuna tartışılmış, tarafların üzerlerine düşenleri yapmaları konusunda uzlaşılmıştır. Bölgedeki mevcut kirlilik ortaya konulduğunda hala sanayicilerin üzerine düşen görevler olduğu ve kirliliği azaltmaya yönelik tedbirlerin alınması gerektiği bölge sanayicilerine açıkça belirtilmiştir. Sanayiciler de bu konuda yapabileceklerini ortaya koymuşlardır. " denildi.

Toplantıda, projenin başlangıç tarihi olan 2008'den bu yana başta toz olmak üzere diğer parametrelerde sanayi kuruluşlarına aldırılan tedbirler neticesinde memnuniyet verici gelişmeler yaşandığının tespit edildiği ve özellikle hava kalitesinde istenilen seviyeye çok yakın önemli iyileşmeler meydana geldiğinin görüldüğünün anlatıldığı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın gelinen noktadan memnun olmakla birlikte, bölgedeki kirliliğin en alt seviyelere inmesi konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yaparak, konunun takipçisi olmaya devam edeceği vurgulandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894