• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Aliağalılar Kış Lastiğini İnternetten Alıyor

Aliağalılar Kış Lastiğini İnternetten Alıyor
Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Hepsiburada, yaptığı inceleme ile Aliağa’da araç sahiplerinin büyük bir bölümünün kış lastiklerini internetten sipariş ettiği bilgisini verdi.

ALİAĞALILAR KIŞ LASTİĞİNİ İNTERNETTEN ALIYOR

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Hepsiburada, yaptığı inceleme ile Aliağa’da araç sahiplerinin büyük bir bölümünün kış lastiklerini internetten sipariş ettiği bilgisini verdi.

Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Hepsiburada, soğuk ve yağışlı havaların kendini göstermesiyle birlikte araçlarını kışa hazırlamak isteyenlere cazip fırsatlar sunuyor. Kış lastiklerine özel olarak hazırlanan kampanya kapsamında Nokian, Continental, Goodyear, Lassa ve onlarca lastik markasında yüzde 30’a varan indirimler Hepsiburada müşterilerine sunuluyor. Bu kapsamda İzmir’in alışveriş verilerini inceleyen Hepsiburada dikkat çekici bilgiler ortaya koydu.

Güvenli bir sürüş için mevsimine uygun lastik seçimi büyük önem taşıyor. Yağışlı ve soğuk havaların başlamasıyla birlikte otomobilin yol tutuşunu artırmak için kış lastiklerine geçiş yapılması gerekiyor. Ayrıca trafik yönetmeliği gereğince kış lastiği kullanma zorunluluğu, her yıl 1 Aralık itibarıyla başlıyor ve takip eden yılın 1 Nisan’ına kadar olan süreyi kapsıyor. Türkiye’nin Hepsiburada’sı araçlarını yağmur, kar ve kışın getirdiği zor yol koşullarına hazır etmek isteyenlerin hayatını kolaylaştıracak “Kış Lastiklerinde Erken Fırsatlar” kampanyasını başlattı. Yaklaşık 30 lastik markasının farklı ebat ve özelliklerde 500’ü aşkın çeşidini kapsayan kampanyada yüzde 30’a varan indirimler sunuluyor.

TÜKETİCİLER HER SENE DAHA DA BİLİNÇLENİYOR
İzmirli müşterilerinin kış lastiği alışveriş eğilimlerini inceleyen Hepsiburada, sürücülerin güvenliği ön planda tutmasıyla her sene daha da bilinçlendiğinin altını çiziyor. Oto lastiklerine olan talebin Ocak-Eylül 2018’de geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35 oranında arttığını belirten Hepsiburada’da, en çok Nokian, Continental, Goodyear ve Lassa markaları tercih edildi. En çok rağbet gören ebatlar ise binek arabalara yönelik satışa sunulan 205/55 R16, 185/65 R15 ve 195/65 R15 oldu. İzmir’de en çok 36-45 yaş aralığı lastik alışverişi yaparken, erkeklerin kış lastiğine olan ilgisinin yoğunluğu dikkat çekti. Kadınların kış lastiklerine gösterdikleri talebin geçen seneye göre yüzde 14 arttığı belirtildi. İnternetten en fazla kış lastiği alan ilçeler Bornova, Buca, Konak, Karabağlar, Gaziemir, Bayraklı, Karşıyaka, Çeşme, Aliağa, Çiğli, Kemalpaşa, Menemen, Urla ve Torbalı olarak sıralandı.

KIŞ LASTİĞİ ALIRKEN DİKKAT!
Özel olarak tasarlanan kış lastiklerini seçerken sadece lastiğin özelliklerini değil yaşanılan şehrin yol ve mevsimsel özelliklerinin de dikkate alınması gerekiyor. Lastiklerin aracın standart lastik ebadından daha geniş olması, yol tutuşunun azalmasına neden oluyor. Bu nedenle kullanılacak tüm kış lastiklerinin arabanın standart ebadına sahip olması gerekiyor. Üzerinde kış lastiği amblemi olan lastikler, karlı yolların yanı sıra kuru ve ıslak zeminde de performans gösteriyor.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAK BÜTÇEYE DE KATKI SAĞLIYOR
Kış lastiği takmak hem yol güvenliğinin sağlanması, hem de maddi kayıplara uğramamak adına önemli. Kış mevsiminin gerektirdiği lastiklerin takılmasıyla birlikte; buzlanma, yağış ve kardan dolayı oluşan kaygan ve tehlikeli zeminlerden dolayı meydana gelebilecek olası kazalar ve maddi riskler de önlenmiş oluyor. Kış lastiklerini önerilen kilometre süresince kullanmak, lastiklere gerekli bakımları yapmak, gibi önlemler uzun vadede tasarruf sağlıyor.

KIŞ LASTİĞİ NEDEN ÖNEMLİ?
Kış lastikleri özel karışımı sayesinde 7 derecenin altındaki hava şartlarında sertleşmeyerek, tutunma özelliklerini koruyor ve sürüş emniyeti sağlıyor. İçeriğindeki yüksek silika oranıyla ıslak zeminde sürüş emniyetini artırıyor. Karlı, erimiş ve çamurlu yüzeylerde yaz lastiklerine göre çekiş gücünde yüzde 25’e varan avantaj sunuyor. // EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894