• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 18 °C

Aliağalı Şehit Oğuz Özgür Çevik’in Adı Ölümsüzleşti

Aliağalı Şehit Oğuz Özgür Çevik’in Adı Ölümsüzleşti
2016 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı'nda bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit

2016 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hisar Dağı'nda bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşen Aliağalı Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in adı, Aliağa Belediyesi tarafından Siteler Mahallesi’nde düzenlemesi yapılan 10 bin metrekarelik sosyal yaşam alanına verilerek ölümsüzleştirildi. 

Parkın açılış törenine Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, şehidin babası Recep Çevik, annesi Gülperi Çevik, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 

Kurutuluş Camii İmam Hatibi Mustafa Güneş tarafından okunan Kuran’ı Kerim tilavetinin ve İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek tarafından okunan duanın ardından protokol konuşmalarına geçildi. 

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “OĞUZ’UMUZU RAHMETLE VE ŞÜKRANLA ANMAK İÇİN…”

Şimdiye kadar düzenlemesi yapılan hiçbir parkın açılışı yapmadıklarını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar; “Bugün de yaptığımız bir park açılışı değil. Bizim onurumuz şehidimiz Oğuz’umuzu rahmetle ve şükranla bir kez daha anmak için, mübarek kurban bayramı arifesinde bir kez daha arkasından Kur’an okumak, Fatiha okumak ve rahmetle anmak için burada bulunuyoruz. Çok değerli şehit ailemiz burada. Onların hakkını biz ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Allah şehidimizin mekânını cennet eylesin. Bugün kurban bayramının arifesi. Kültürümüzde biliyorsunuz 3 şeye kına yakılır. Bir tanesi kurbanlara kına yakılır Allah’a kurban olsun diye. Bir gelinlerimize kına yakılır eşine kurban olsun diye, bir de askerimize kına yakılır vatanına kurban olsun diye. Bugün vatanımıza kurban olan şehidimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Parkımızda inanıyorum ki onun resmini, ismini, görevlerini gören ileride yine bu vatan için görev yapacak olan pek çok çocuğumuz burada ona özenecek, hepimizin hayali olan o şehitlik mertebesinin kutsallığını burada bir kez daha görecek. Parkımızın Aliağa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ALİAĞA KAYMAKAMI BAYRAM YILMAZ: “ŞEHİT YÜZBAŞI OĞUZ ÖZGÜR ÇEVİK’İN GÖNLÜMDE YERİ AYRI”

Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Aliağa Kaymakam Dr. Bayram Yılmaz, “Bugüne kadar birçok şehit haberi aldık, şehit cenazesine katıldık ama Oğuz Özgür Çevik yüzbaşımızın yeri ve hatırası içimizde ayrı bir yerde duruyor. Ben hem hemşerim olması hem de ben buradayken şehit olmasından dolayı bir kat daha etkilenmiştim. Onun hatırasını her zaman canlı tutmak, ismini her yerde anmak bizi onurlandırıyor, gururlandırıyor. Bu parkın belediyemiz tarafından yapılıp isminin de ebedi hale getirilmesi bizi bir kez daha duygulandırdı. Ben bir kez daha belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu mahallede bu ilçede yaşayan insanlar şehidimizin resmini gördüğünde içinde vatan millet sevgisine yönelik duygular kabaracaktır. Bu şehidin ne için şehit olduğu bir kez daha hatırlanacaktır. Allah ailesine sabır versin. Hiçbir evladımızın şehit olmasını istemeyiz ancak takdir-i ilahidir. Allah onlara o yüce makamı nasip etmiştir” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından protokol ve şehit ailesi tarafından kurdele kesimi yapılarak Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Parkı açıldı. Açılışta tüm şehitler hayrına lokma döküldü.  

10 BİN METREKARELİK YAŞAM ALANI

Vatandaşların nefes alabilecekleri, her yaştan insanın keyifli zaman geçirebileceği dinlenme alanları oluşturmak isteyen Aliağa Belediyesi, 10 bin metrekarelik alanı; ağaç ve çalı grubu bitkileri, 3 bin metrekaresi futbol oyun alanı olmak üzere 8 bin metre karelik çim alan, pergole oturma alanları, kent mobilyaları ve çeşitli sosyal donatı elemanları ile modern bir şehir parkı haline getirdi. 

ŞEHİT OĞUZ ÖZGÜR ÇEVİK PARKINA DEV AY YILDIZ FİGÜRÜ

Öte yandan park içerisinde bitkilerden oluşturulan dev ay yıldız figürünün etrafında yer alan ahşap sütunlara, İstiklal Marşımızın on kıtası ve şanlı Türk Bayrağımız hakkında yazılmış şiirlerin dizeleri yazıldı.  /EGE BASIN GRUBU

aliagali-sehit-oguz-ozgur-cevik’in-adi-olumsuzlesti-(1).jpgaliagali-sehit-oguz-ozgur-cevik’in-adi-olumsuzlesti-(9).jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894