• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1959
  • İzmir 7 °C
  • Manisa 5 °C
  • Balıkesir 1 °C
  • Çanakkale 5 °C

Aliağa’da Termik’e GEÇİT YOK

Aliağa’da Termik’e GEÇİT YOK
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Petkim, Aliağa kent merkezine kuracağı termik santrali-2 ÇED toplantısı Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından Socar Power Termik Santrali-2 (660 MWe/1.775 MWt) ve Socar Power kıyı yapısı kapasite artışı (50.000 DWT) enteg

Aliağa’da Termik’e GEÇİT YOK

ÇED toplantısı yapılamadı

ERDAL ÇARBOĞA

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Petkim, Aliağa kent merkezine kuracağı termik santrali-2 ÇED toplantısı Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından Socar Power Termik Santrali-2  (660 MWe/1.775 MWt) ve Socar Power kıyı yapısı kapasite artışı (50.000 DWT) entegre projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)  toplantısı Aliağa Kaymakamlığı Toplantı salonunda çevrecilerin tepkisi nedeniyle yapılamadı. Dün toplantının yapılacağı belirtilen Kaymakamlık binası önünde toplanan çevreciler. Siyasetçiler ve sivil toplum örgütleri toplantı salonun küçük olduğunu ifade ederek ÇED toplantısının Tüpraş Halk Eğitim Merkezine alınmasını talep ettiler. Projeyi tanıtacak olan firma yetkilileri bu öneriyi ÇED toplantısının yapılacağı yerin değiştirilemeyeceğini gazetelerde çıkan ilanda belirtilen adreste yapılmak zorunluluğunu belirterek kabul etmediler.

 

50 kişilik bir salonda toplantı yapılmasının yanlış olduğunu belirten çevreciler toplanan 150 200 kişinin buraya sığmayacağı belirtmeleri üzerine yetkililer sunumu 3 kez arka arkaya yapabileceklerini belirttiler. Çevreciler bunu kabul etmediler. Bu arada salona topluca giren çevreciler ‘Termik Santral istemiyoruz’, ‘Siz bacaları yapın biz yıkarız’, ‘Rüzgar, Güneş bize yeter’ gibi sloganlar attılar yaklaşık 30 dakika süren eylem sonrası  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi Kenan Ocak, İzmir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  İl Müdür Yardımcısı Sema Yunatçı ,ÇED hazırlık Şube Müdürü Deniz Selimoğlu ve Çevre Mühendisi Zahide Bezirci çevrecilerin Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından Socar Power Termik Santrali-2  (660 MWe/1.775 MWt) ve Socar Power kıyı yapısı kapasite artışı (50.000 DWT) entegre projesi kapsamında kaymakamlık toplantı salonunda ÇED sürecine halkın katılım toplantısı yapmak üzere hazır bulunduklarını halkın halkın projeye karşı yoğun tepkisi nedeniyle bilgilendirme toplantısına başlanılamamış ve bilgilendirme toplantısı yapılamamıştır diyerek toplantıyı sonlandırdığını bu nedenle de tutanak  tutulduğunu  ifade etti.  Halkın itirazlarına ilişkin 7 sayfadan oluşan imza listesi alındığını belirterek tutanağı Devlet dairesinde görevli ÇED ekipleri tarafından imza altına aldı.  Tutanak tutulduktan sona çevreciler düdüklerle ve ıslıklarla salondan ayrıldılar.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894