• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 15 °C

Aliağa’da Kurban Kesim Yerleri ve Fiyatları Belirlendi

Aliağa’da Kurban Kesim Yerleri ve Fiyatları Belirlendi
Aliağa Kaymakamlığı İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kurban Bayramına kısa bir süre kala ilçede kurban kesim yerlerini ve fiyatlarını belirledi.

ALİAĞA’DA KURBAN KESİM YERLERİ VE FİYATLARI BELİRLENDİ

Aliağa Kaymakamlığı İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kurban Bayramına kısa bir süre kala ilçede kurban kesim yerlerini ve fiyatlarını belirledi.

Komisyonda alınan karara göre vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Mezbahanesi’nde, Aliağa Belediyesi Tamir Bakım Atölyesi’nde, Aliağa Belediyesi Çarşamba Pazarı Pazar Yeri’nde, Viking Evleri Meydanı’nda, Yeni Şakran Mezbahanesi’nde, Petkim Siteler Petkim İlköğretim Okulu Araç Yıkama Yeri’nde ve Petkim Site Lokal 3 Arkası Araç Yıkama Yeri’nde kurbanlarını kesebilecekler. Belirlenen kesim yerleri dışında cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurbanlık hayvan kesimlerine izin verilmeyecek. 

Kurbanlarını görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü büyük baş hayvan için 220 TL, küçükbaş hayvan için 65 TL, bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günleri içinse büyük baş için 200 TL, küçükbaş için 55 TL ücret alınmasına karar verildi.

Kendi imkanları ile kurbanlarını kesecek olan vatandaşların kurbanlarını sağlık çevre şartlarına uygun kesebilmesi için kurban bayramı günlerinde gezici zabıtalar görev yapacak. İlçe Müftülüğünce kurban kesim mahallinde kurbanların dini vecibelere uygun kesilmesi için din görevlileri bulunacak. Ayrıca, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Aliağa Belediyesi’nce kurban kesim yerlerinde birer veteriner hazır olarak bulunacak. Kurban kesim yerlerinde her türlü emniyet tedbirleri de alınacak.

Kurban kesim yerlerinde gerekli beton saha, su tahsisi ve atıklar için derin çukurların ve üzerlerine kireç dökülerek kapatılmasına özen gösterilecek. Foça, Menemen Türkelli Mahallesi’nde sığırlarda çıkan Nodüler Ekzantemi hastalığı nedeniyle Helvacı Mezbahanesi’nde kesim yapılamayacak. Yeni Şakran Mezbahanesi sadece kurban kesim amacıyla bayram süresince açık tutulacak. Bayram bitiminde ise tekrar kapatılacak. 

ZABITA EKİPLERİ BAYRAM BOYUNCA DENETİMLERDE BULUNACAK
Aliağa Belediyesi zabıta ekipleri de bayram süresince görev yapacak. Zabıta ekipleri kurban kesim noktalarını sürekli olarak denetim altında tutacak. Zabıta ekipleri ve Aliağa Belediyesi Veterinerliği kurban kesim noktalarında belgesi olmayan, sağlıksız ve hastalıklı hayvanların satışının önüne geçmek için bayram sonuna kadar denetimlerde bulunacak.  Belirlenen yerlerin dışında kurban kesenler, kurbanlık hayvanlara işkence ve eziyet edenler ve derilerini Türk Hava Kurumu’na ulaştırmak isteyen vatandaşlar 24 saat boyunca konuyla ilgili zabıtanın 6162230 numaralı telefonuna istek ve şikâyette bulunabilecek. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894