• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 27 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Çanakkale 17 °C

Aliağa’da Kur’an-ı Kerim Ziyafeti

Aliağa’da Kur’an-ı Kerim Ziyafeti
ALİAĞA’DA KUR’AN-I KERİM ZİYAFETİ

Aliağa Belediyesi ‘Miraç Kandili’ özel programı ile İzmir’in Kuzeyinde Kur′ân-ı Kerim fırtınası estirdi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen ‘Miraç Kandili’ gecesi muhteşem bir organizasyonla kutlandı. Kur’an-ı Kerim’den surelerin okunduğu, duaların edildiği ve ilahilerin söylendiği programa 7'den 70'e her yaş grubundan katılım oldu.


Aliağa’da Kur’an-ı Kerim Ziyafeti paylaşan: egeplay

KUR’ÂN VE DUA GECESİ
Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Miraç Kandili’ özel programında; Dünya Kur’an okuma birincisi Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien ile birlikte dünya ezbere Kur’an-ı Kerim okuma birincisi eğitimci yazar Hafız Selman Okumuş ve kasideleriyle ünlü Agah Terzi binlerce kişiye unutamayacakları bir Kur’ân ve dua gecesi yaşattı. Agah Terzi’nin okuduğu kasidelere bendir üstadı Mert Nar eşlik etti.

ALİAĞALILAR KUR’AN ZİYAFETİNE AKIN ETTİ
Yaklaşık üç saat süren programa Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte binlerce Aliağalı katıldı. Enka Salonunda gerçekleşen programda Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, katılımcıları kapıda karşıladı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Serkan Acar, konukların kandilini kutladı. 

Program öncesinde içinde gül lokumu, kandil simidi ve mevlit şekeri olan 5 bin adet kandil paketi vatandaşlara dağıtıldı. Programın başından sonuna kadar Kur’an Ziyafeti yaşayan binlerce kişiye de Aliağa Belediyesi tarafından Türk Bayrağı hediye edildi.

HAFIZ OKUMUŞ’UN DOYUMSUZ SOHBETİ MEST ETTİ
Duaların ve ibadetlerin sıklaştığı, İslam Ümmetinin coşkuyla karşıladığı, işlenen sevapların katlandığı ‘Miraç Kandili’ özel programı Agah Terzi’nin okuduğu ezan ile başladı. Ardından Hafız Selman Okumuş, gerçekleştirdiği Kur’an Tilaveti ve doyumsuz sohbeti ile katılımcıların kalp dünyasına hitap etti. Hafız Okumuş ’un okuduğu Mevlid-i Şerif katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Kutlama programına katılanlar, Hafız Okumuş’un ayet ve Hadis-i Şeriflerle desteklediği doyumsuz sohbetini büyük bir keyif alarak dinledi. Hafız Okumuş tarafından sahneye çıkartılan öğrencisi 5 yaşındaki Semih Ata okuduğu ezan ve sureler ile katılımcılardan büyük alkış aldı. Hafız Okumuş, programın kendisine ait olan bölümünü dua yaparak bitirdi. 

ELLER SEMAYA AÇILDI
İlahi ve kasideler ile devam eden programda meşhur mevlithanlardan Agah Terzi, Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve ilahi dinletisiyle adeta kulakların pasını sildi. Kur’an- ı Kerim’den sureler okuyan Agah Terzi, programda katılımcılarla adeta bütünleşti. Terzi’nin okuduğu ilahiler esnasında sahne arkasındaki dev ekrana yansıtılan kum sanatı gösterisi de katılımcıların beğenisini kazandı. ‘Miraç Kandili’ özel programında insan ruhunun derinliklerine inen Kur’an’ın kutlu nidası katılımcıları mest etti. Mevlithanları dikkatle dinleyen izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı. Katılımcılar, mevlithanlar ve hafızlar ile bir araya gelerek gecenin manevi huzurunda hep birlikte semaya el açarak dualar etti.

ABDURRAHMAN SADİEN’DEN GÖNÜLLERİ FETHETTİ
‘Miraç Kandili’ özel programı dünyaca ünlü Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien ile zirveye ulaştı. Hoş bir sedayla insanların gönüllerine hitap eden muhteşem ötesi bir ses tonu ve hâkimiyetle Kur’an-ı Kerimi seslendiren hafız Abdurrahman Sadien, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle dinleyenlerin gönüllerine ziyafet sundu. Yürekleri titreten sesiyle Kur′ân okuyan Abdurahman Sadien, Aliağa’da gönülleri fethetti. Sadien gecenin sonunda ayakta alkışlandı. 

BAŞKAN ACAR: “RABBİM TEKRARLARINI NASİP ETSİN”
Kur’an-ı Kerim ziyafetinin ardından katılımcılara hitap etmek üzere salonda bulunan çocuklarla birlikte sahneye gelen Başkan Serkan Acar, “Hafızlarımızdan ve siz değerli Aliağalılardan Allah razı olsun. Kandilimiz mübarek olsun. Rabbim huzurla, sağlıkla, mutlulukla, birlikte, beraberlikte tekrarlarını nasip etsin” dedi.

HAFIZ SELMAN OKUMUŞ: ALLAH, GECEMİZİ MÜBAREK EYLESİN
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hafız Selman Okumuş ise Aliağa’da muhteşem bir kandil programı idrak ettiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Bu gece yine başka bir gece oldu. Aliağa’nın insanı gerçekten çok yürekli maneviyatlı. Allah, böylesi mübarek gecelerde buluşmayı her zaman nasip eylesin. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Her konuk ayrı güzel okudu. Allah, gecemizi mübarek eylesin, nice Miraç’a, nice Berata, nice Kadir gecelerine erdirsin”

Programın sonunda kendileriyle fotoğraf çektirmek için yarışan vatandaşların sevgi seliyle karşılaşan hafızlar, zor anlar yaşadı ve salondan güçlükle ayrılabildi. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi-kuran-ziyafeti-5.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Aliağa / Aliağa Haber / Aliağa Haberleri / Aliağa Gündem

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894