• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 11 °C

Aliağa'da Kabotaj Bayramı Kutlamaları

Aliağa'da Kabotaj Bayramı Kutlamaları
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa'da da kutlandı. Bu yıl 88'incisi kutlanan Kabotaj Bayramı etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLU OLSUN

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa'da da kutlandı. Bu yıl 88'incisi kutlanan Kabotaj Bayramı etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene katılanlar daha sonra deniz şehitlerinin anısına denize çelenk bıraktı. Denize atılan çelengi Yunus Yavuz isimli vatandaş yüzerek tekneye çıkardı bir süre çelengi teknede dolaştırdıktan sonra denizin açıklarına bıraktı. Aliağa Amatör Balıkçılar Derneği'ne ait teknelerde bir süre denizde Türk bayraklarıyla süsledikleri tekneleriyle denizde tur attılar.

TÜRKİYE'NİN İLK ÜÇ LİMANI ARASINDA

Aliağa limanlarının durumu ile ilgili kısa bilgi veren Liman Başkanı Levent Köleteli şöyle konuştu: "Yaklaşık 450 ile 5000 civarında gemi hareketimiz var. Bu sadece limanlarımıza gelen gemiler. Söküm maksatlı gemi söküm bölgesine de  gelen gemiler var. Ciddi anlamda gemi trafiği açısından Türkiye'nin ilk üç limanı arası konumunda" dedi.

Aliağa 'ya yaklaşık 232 geminin geldiğini söyleyen Köleteli limanlarda yolcu dışında her yükün elleçlendiğini, bu anlamda da çok çeşitli bir yelpazenin olduğunu belirtti.

BÜYÜK SORUNLAR YAŞANMIYOR

Aliağa Limanlarında büyük sorunlar yaşanmadığını kaydeden Köleteli " Ufak tefek sorunları Liman Başkanlığı ve sektörümüzün katılımlarıyla çözüyoruz. Bizi önümüzdeki dönemde bekleyen en önemli gelişmeler, bu bölgedeki gemi sayısı ve trafiğinin artacak olması. Bu konulara yönelik hazırlıklarımızda devam ediyor" dedi.

Amatör balıkçılık ile uğraşanlara da gerekli yardımları yapmaya çalıştıklarını ifade eden Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli "Bu bölgede Aliağa merkezli 250 ila 300 civarında tekne var. Sanayi çok yoğun olduğu için bu tür faaliyetleri yapacak alanlar gittikçe kısıtlanıyor. Özel güvenlik bölgeleri, gemi trafiğinden dolayı  demirleme sahaları gibi elimizden geldiğince arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi. Her yıl geleneksel hale gelen yağlı direk, yüzme, tekne yarışları, halat çekme gibi etkinlikler ramazan ayı dolayısıyla yapılmadı. Kutlamalar çerçevesinde akşam davetlilere iftar yemeği verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894