• BIST 9728.11
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 27 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 27 °C
  • Çanakkale 21 °C

Aliağa’da İlköğretim Haftası Kutlandı

Aliağa’da İlköğretim Haftası Kutlandı
İzmir’in Aliağa ilçesinde 2016-2017 yılı ‘İlköğretim Haftası’ düzenlenen etkinliklerle kutlandı.


İzmir’in Aliağa ilçesinde 2016-2017 yılı ‘İlköğretim Haftası’ düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan etkinlikler Aliağa TOKİ Ortaokulu’nda düzenlenen program ile devam etti.


İlköğretim Haftası Kutlamaları İle Yeni Eğitim... paylaşan: egeplay

Aliağa TOKİ Ortaokulu’nda başlayan programa Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından okul öğrencileri tarafından İlköğretim Haftasının önemini anlatan şiirler okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Aliağa TOKİ İlkokulu müdürü Bülent Karakuş, ilköğretim meselesinin vatan, millet, bayrak meselesi olduğunu belirterek, 2016-2017 eğitim öğretim döneminin başarılı bir şekilde tamamlayacaklarını söyledi.

DERSE: AKLI ZENGİNLEŞTİREN, ONU BİLGİLERLE DONATAN OKULDUR
Okulun ve eğitimin asli amacının milletini seven, topluma yabancılaşmamış bireyler yetiştirmek olduğunu ifade eden Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, “Dünyadaki en önemli görev dünyanın en kıymetli varlığı olan insanı eğitmektir. Biz de bu doğrultuda yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisindeyiz. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik aklı ve zekâsıdır. Fakat akıl kendiliğinden gelişemez. Aklı zenginleştiren, onu bilgilerle donatan okuldur. Okul, insanın yetiştirildiği yerdir. Öğretmenler ise tüm geleceğimize yön veren geleceğimizin mimarlarıdır. Okulun ve öğretmenlerin amacı sadece sizleri bilgilerle donatmak değil aynı zamanda eğitmektir” dedi.

YILMAZ: ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİNİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ 
Yeni eğitim öğretim döneminde tüm öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyen Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, “Çocukların başarısında öğretmenler kadar velilere de büyük görev düşüyor. Tüm öğretmen ve velilerden ricam, çocukların başarısı için bu sene daha büyük bir gayret göstermeleridir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından TOKİ Ortaokulu öğrencilerinden Tuana Kartopan’ın ‘İlköğretim Haftası’, Taliha Mert Çatar’ın ise ‘Okul’ adlı şiirleri katılımcılardan büyük alkış aldı. Kutlama programı; İlköğretim öğrencilerinin folklor gösterileri ile son buldu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894