• BIST 9548.09
  • Altın 2498.055
  • Dolar 32.4897
  • Euro 34.5317
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 22 °C

Aliağa'da Eurochallenge Sevinci

Aliağa'da Eurochallenge Sevinci
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Basketbolda Pınar Karşıyaka'nın EuroChallenge'da gruplardaki, Aliağa Petkim ve TOFAŞ'ın ise ön eleme turundaki rakipleri belli oldu. Almanya'nın Freising yapılan kura töreninde, doğrudan katılan 28 takım ile eleme turu
ALİAĞA PETKİM’DE EUROCHALLENGE SEVİNCİ
 
FIBA EUROCHALLENGE’DA ALİAĞA PETKİM’İN RAKİBİ FİNLANDİYA TAKIMI JOENSUUN KATAJA OLDU. KULÜP BAŞKANI UĞUR EREN, “RAKİBİMİZİ YENEREK ÜST TURA ÇIKACAĞIZ”
 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK /  Basketbolda Pınar Karşıyaka'nın EuroChallenge'da gruplardaki, Aliağa Petkim ve TOFAŞ'ın ise ön eleme turundaki rakipleri belli oldu. Almanya'nın Freising yapılan kura töreninde, doğrudan katılan 28 takım ile eleme turundan gelecek 4 takım, 4'erli 8 gruba ayrıldı. Bu yıl tarihinde ilk kez Avrupa Kupası maçları oynayacak olan Aliağa Petkim Finlandiya’dan Joensuun Kataja ile eşleşti.

 
Aliağa Petkim’in rakibini eleyecek güçte olduğunu açıklayan Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, “İlk kez bir Avrupa Kupası maçına çıkacak olmamıza rağmen, rakibimizi eleyecek güç, inanç ve vizyona sahibiz. Bu güne kadar taraftarımızla büyük başarılara imza attık. Şimdi bu başarılarımızı FIBA Eurochallenge’da sürdürmek istiyoruz” dedi. 
 
Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren, kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada Finlandiya takımı Joensuun Kataja ile biri burada  diğeri Finlandiya’da olmak üzere 2 maç yapacaklarını ve bu maçlar sonucunda bir üst tura çıkacak takımın belli olacağını belirterek  “Takımımızın Finlandiya takımını yenerek bir üst turda B grubunda mücadele edeceğine inanıyorum. Bu grupta Rusya, Romanya ve Güney Kıbrıs Rum kesimi var. Otoritelere göre Finlandiya karşısında takımımız daha iyi görünüyor. İlk Maçın nerede oynanacağı henüz belli değil. B grubunda maçlar 25 eylülde başlayacak. Takımımıza başarılar diliyor ve taraftarlarımızdan her zamanki coşkulu desteklerini bekliyoruz" dedi.
 

Eurochallenge’de Gruplar Belli Oldu

Almanya’da bugün yapılan kura çekimi sonucunda 2012-2013 sezonu FIBA Eurochallenge grupları belirlendi. Geçtiğimiz sene Beşiktaş Milangaz’ın şampiyon olduğu kupada bu yıl ülkemizi Pınar Karşıyaka temsil ederken Aliağa Petkim ve Tofaş ise gruplara kalmak için eleme turu oynayacak. Tofaş, eleme turunda Estonya temsilcisi Rakvere Tarvas’ı elemesi durumunda Pınar Karşıyaka ile A Grubu’nda yer alacak. Aliağa Petkim ise Finlandiya’dan Joensuun Kataja’yı elemesi durumunda ise B Grubu’nda mücadele edecek.

Kura çekimi sonucunda FIBA Eurochallange’de gruplar şöyle oluştu;

 

A Grubu
B Grubu
C Grubu
D Grubu
Tofaş/Rakvere Aliağa/Joensuu Södertalje Ural/Metan
KRKA Krasnye Krylia BK Ventspils Khimik Yuzhny
ETHA Engomi Keravnos Norrköping Doplhins University Tartu
Pınar Karşıyaka Asesoft Ploesti Tampereen Pyrintö SASP JDA Dijon

E Grubu
F Grubu
G Grubu
H Grubu
BCMU Pitesti BC Timisoara Apollon/Xion Hapoel Holon
Mons-Hainaut Szolnoki Olaj Gravelines Antwerp Giants
Okapi Aalstar EWE Oldenburg BC Minsk 2006 Telekom Bonn
Paris Levallois Fortress-Lami Sluc Nancy BC Armia

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894