• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 14 °C

Aliağa’da Engelli Sürücülere Özel Park Yeri

Aliağa’da Engelli Sürücülere Özel Park Yeri
İzmir'in Aliağa ilçesinde engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla, kentin önemli noktalarında özel park yerleri oluşturuldu.

İzmir'in Aliağa ilçesinde engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla, kentin önemli noktalarında özel park yerleri oluşturuldu.

Aliağa Kaymakamlığı öncülüğünde yürütülen çalışma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü engelli sürücüler 8 ayrı otopark yeri belirledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu noktalara resmi park tabelaları yerleştirildi.

Aliağa Emniyet Müdürü Gürcan Alev ile Trafik Denetleme Büro Amir Yardımcısı İsmail Hakkı Ergün, Aliağa Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, yönetim kurulu üyeleri ve engelli vatandaşlarla Engelsiz Kafede bir araya geldi. Engelli sürücülere otopark uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

İzmir Büyükşehir tarafından resmi olarak kayıtlanan ve kentin farklı yerlerine dikilen levhaların engelli araç sahiplerinin sorunlarına yardımcı olacağını ifade eden Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, "Engelli arkadaşlarımız araçları için park yeri bulmakta zorluk çekiyordu. Engelli arkadaşlarımız uzun mesafe yürüyemiyorlar, en fazla 40-50 metre yürüyebiliyoruz. Kentin farklı yerlerine konulan bu levhalar sıkıntımızı giderecek." dedi. Trafikte yaşadıkları diğer sorunlara da değinen Erdemir, "Kaldırım ve engelli rampalarının önlerine park eden duyarsız sürücüler yüzünden de sıkıntılar yaşıyoruz. Trafikte görevli arkadaşlarımızla birlikte kullandığımız Whatsapp uygulamasında, trafikte karşılaştığımız olumsuzlukları paylaşıyoruz. Polis memuru arkadaşlar da gelerek araçları kaldırıp işlem yapıyorlar. Bu hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Aliağa Belediyesi tarafından engellilerin hizmetine sunulan bir otobüsün yanı sıra, önümüzdeki günlerde Emniyet ve Minibüsçüler Odası'nın işbirliği ile şehir içinde çalışan 5 minibüs belirli saatlerde engelli arkadaşlarımızın ulaşımına hizmet vermeye başlayacak. Bu sayının da artmasını umuyoruz." diye konuştu. Erdemir, Bergama ve Dikili için metro bağlantılı seyahatlerde kullanılan otobüslerin de engelli kullanımına uygun olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev ise, engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Sayın kaymakamımız ile birlikte üzerimize düşen görevi yapmaktayız ve yapacağız. Kentin önemli noktalarına engellilerin araçları için 8 adet ayrılmış park yerine başka sürücülerin park etmesi durumunda trafik ekiplerimiz tarafından cezai işlem uygulanacaktır. Bu park yerleri, ekiplerimizi seyir halindeki denetimlerinin yanı sıra, engelli vatandaşlarımız ile kurduğumuz Whatsapp gurubu kanalı ile oto kontrolü devamlı olarak sağlayacağız. Engelli vatandaşlarımız için gerekli çalışmalarımız devam edecektir. Engelli kardeşlerimiz, onların her zaman yanlarında olduğumuzu bilsinler" dedi.

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

İzmir, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894