• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

Aliağa'da 365. Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Aliağa'da 365. Kısa Dönem Askerler Yemin Etti
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 219 er için yemin töreni düzenlendi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda kısa dönem olarak  temel acemilik eğitimini tamamlayan  219 er için yemin töreni düzenlendi. Aliağa ENKA Salonu’nda  asker ailelerinin de katılımı ile gerçekleştirilen yemin töreninde duygulu anlar yaşandı. Yemin töreni sırasında Türk bayrağına el basarak yemin eden evlatlarını izleyen asker  aileleri ant içme törenini gururla izledi. Kimi asker yakınlarının da gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. 

365. Kısa  Dönem Er Yemin Törenine Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, İzmir il Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, şehit yakınları ve asker aileleri katıldı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ SİZLERİN SARSILMAZ OMUZLARINIZDA YÜKSELECEK”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını İzmir il Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit yaptı. Jandarma teşkilatının her türlü şer odaklarına karşı mücadele ettiğini belirten Koçyiğit, “Burada yaptığınız yemin ile laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin savunucusu ve her an göreve hazır olan Jandarma teşkilatının fertleri olarak sizlerde her türlü şer unsurlarına karşı mücadele edeceksiniz. Taşıdığınız üniformanın yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun en ücra köşesinde bile sizleri onurlandıracağının bilincinde hareket ederek, jandarma teşkilatının aynası olduğunuzu unutmayın. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamlara uyacağınızdan, yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda yükselecek. Bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Türk bayraklarına sarılı masaların üzerinde bulunan silahlara el koyan askerler,  hep bir ağızdan yemin etti. Daha sonra Jandarma Er İsmail Yılkıran ‘Jandarma’ isimli şiiri okudu. Kısa dönemler adına konuşmayı ise Jandarma Er Hüseyin Özdemir yaptı. Birliğine erken teslim olan Jandarma Er Onur Kut, hediyesini İzmir il Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit’in elinden aldı. Yemin töreni söylenen Jandarma marşı ile son buldu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894