• BIST 9709.19
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 29 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

Aliağa’da 09. 05’te Hayat Durdu

Aliağa’da 09. 05’te Hayat Durdu
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. Yıl dönümünde Aliağa'da düzenlenen tören ve bir dizi etkinlikle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. Yıl dönümünde Aliağa'da düzenlenen tören ve bir dizi etkinlikle anıldı.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk Aliağa’da Anıldı paylaşan: egeplay

Anma etkinlikleri, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz’ın ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Sabah erken saatlerde başlayan törene; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yanı sıra Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kemal Atik, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde Petkim ve Tüpraş gemilerinden verilen siren sesleri eşliğinde gerçekleştirilen 2 dakikalık Saygı Duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törenin sonunda vatandaşlar Atatürk anıtına karanfil bıraktı.

“ATATÜRK DEMEK, GENÇLERE GÜVEN DEMEKTİR”
10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti. Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Zerrin Başkan yaptı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, tek top, tek kurşun kalıncaya kadar sürdürülen var olma mücadelesinin bir simgesi olduğunu belirten Başkan şunları söyledi: “Atatürk demek bağımsızlık demektir. Askerliği bu kadar seven, ömrü savaş meydanlarında geçmiş bir komutan olduğu halde, zorunlu değilse savaşı bir cinayet olarak görmüş barış yanlısıdır o. Atatürk demek, gençlere güven demektir. Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz diye seslendiği gençlere, Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi vererek geleceği onların enerjisine bırakan tek liderdir o.”

Anma programı çerçevesinde okul öğrencilerinin Atatürk’ün sevdiği türküler eşliğinde sahneledikleri oratoryo gösterisi salonu dolduranlara duygulu anlar yaşattı. Program sonunda, oratoryo gösterisini düzenleyen okul öğretmen ve öğrencilerini tebrik eden protokol üyeleri, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894