• BIST 9524.59
  • Altın 2489.209
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.7215
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 18 °C
» »

Aliağa’da 09.05’te Hayat Durdu

Aliağa’da 09.05’te Hayat Durdu
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. Yıl dönümünde Aliağa'da

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. Yıl dönümünde Aliağa'da düzenlenen tören ve bir dizi etkinlikle anıldı.

Anma etkinlikleri, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Sabah erken saatlerde başlayan törene; Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zehra Tuba Kabakçıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Özkan Orhun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serkan Ataman, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Yöntem, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, stklar, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde siren sesleri eşliğinde gerçekleştirilen iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

ALİAĞA ORTAOKUL MÜDÜRÜ LEYLA DOKUZOĞLU: “MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BARIŞ VE İNSAN SEVERLİK DEĞERLERİ İLE EVRENSEL BİR KİŞİDİR”

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen program ile devam etti. Aliağa Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Leyla Dokuzoğlu yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşlardaki başarısıyla büyük asker, yönetimiyle de büyük bir devlet adamı olduğunu belirten Dokuzoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenilirlik, barış ve insan severlik değerleri ile evrensel bir kişidir. Aynı dönemde yaşayan gerek kendi milletleri gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise sevgi ve saygı uyandırarak, Türk Milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yönelmiştir” dedi.

Leyla Dokuzoğlu’nun konuşmasının ardından Eyşan Turan, Poyraz Turan’ın piyanosu eşliğinde “Atatürk Ölmedi”, Aliağa Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu koro “Mustafam”, Aliağa Ortaokulu öğretmenleri “Eklemedir Koca Konak”, Beste Nur Altunkaynak ise “Ben Seni Hiç Görmeden Sevdim” adlı şarkıları seslendirdi. Program sonunda, oratoryo gösterisini düzenleyen okul öğretmen ve öğrencilerini tebrik eden protokol üyeleri, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İzlenme: 5865
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894