• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 16 °C

Aliağa Şenlikleri Başlıyor

Aliağa Şenlikleri Başlıyor
ALİAĞA VİDEO HABER / Türkiye’nin tek Emek ve Barış Şenlikleri bu yıl 21. kez yapılacak. 6, 7 ve 8 Ağustos tarihlerinde yapılacak şenliklerle ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Turgut Oğuz “Emeğin yoğun olarak yaşandığı kentimiz

 

ALİAĞA EMEK VE BARIŞ ŞENLİKLERİ YAPILIYOR

 

Türkiye"nin tek Emek ve Barış Şenlikleri bu yıl 21. kez yapılacak. 6, 7 ve 8 Ağustos tarihlerinde yapılacak şenliklerle ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında Belediye Başkanı Turgut Oğuz “Emeğin yoğun olarak yaşandığı kentimizde Emek ve Barış Şenliklerinde bir kez daha Türkiye"nin çok önemli sanat, siyaset, bilim adamlarını ağırlayacağız. Metin Uca, Cezmi Ersöz,  Nihat Genç, Altan Gördüm ve Halil Ergün gibi önemli isimlerin söyleşi, gösteri ve dinletilerinin yer alacağı şenliklerde Tolga Çandar, Suavi, Coşkun Sabah, Gülşen ve Zülfü Livaneli konserleriyle hayranlarına seslenecek. Yurdun dört bir yanına dalga dalga emek ve barış yayılacak. Tüm yurttaşlarımızı şenliklerimize bekliyorum.” dedi.  

 

Aliağalılar Derneği (ADER) Lokali"de düzenlenen Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Halkla İlişkiler Sorumlusu Yücel Laçinel, Meclis Üyeleri Haydar Karaman, Fuat Özer ve Mustafa Kabadayı"nın da yer aldığı basın toplantısında şenliklerle ilgili Başkan Oğuz “21. Emek ve Barış Şenlikleri 6 Ağustos Cuma günü Saat 18.30"da Emek ve Barış Yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüşün ardından yapılacak halk oyunları gösterilerinin ardından şenlikler Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği"nin (AFSAD) düzenlediği Tekel işçilerinin direnişini konu eden  “Ankara 2010 Direniş Başkenti” konulu fotoğraf sergisinin açılışı ile devam edecek. Gündelik olaylara gülümseten yaklaşımı, siyasetin mizahını sahneye taşıması ile ünlü televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, Açıkhava tiyatrosunda "İtinayla incitmeden" adlı gösterisiyle sanatseverlerin karşısına çıkacak. İlk günün Emek ve Barış Şenlikleri Cumhuriyet Alanı"nda ki konserlerle sona erecek. Önce Ege türküleriyle ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Tolga Çandar ardından da özgün müziğin ünlü sesi Suavi hayranlarının karşısına çıkacak.” dedi.

 

2. GÜN ÜST ÜSTE İKİ MUHTEŞEM KONSER; COŞKUN SABAH VE GÜLŞEN

Emek ve Barış Şenlikleri"nin 2. günü çevre ve kent açısından güncel konulu bir panelle başlayacağını belirten Başkan Oğuz; “Çevreci ve yazar Hüseyin Yurttaş,  Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Prof. Ümit Erdem ve Ferdan Çiftçi"nin konuşmacı olarak katılacağı “Termik Santral ve Zararları” konulu söyleşi ile başlayacak.  Ardından gazeteciler; Mehmet Faraç, Şükran Soner ve Ümit Zileli “Türkiye Nereye” konulu söyleşide söz alacak.  Şair, romancı,  edebiyat eleştirmeni, düşünür Veysel Çolak ve Şair Yazar Namık Kuyumcu “Ülke, Şiir ve Demokrasi” konulu söyleşide sonrasında ise kitabıyla aynı ismi taşıyan “Açıkla Bana Bu Işığı” konulu söyleşide şair ve yazar Cezmi Ersöz"ün Bakırçaylılarla bir araya gelecek.” dedi. 2. günün şenliklerinin üst üste iki konser ile sona ereceğini belirten Başkan Oğuz; “Şenliğin konser bölümünde ise önce Türk Sanat Müziği-Pop ve Fantezi müziğin önemli sesi son yılların en önemli ud virtüözlerinden Çoşkun Sabah, hemen ardından da 7 ay önce 7. stüdyo albümünü yapan Türk pop müziğinin ünlü sesi Gülşen hayranlarıyla buluşacak.” dedi.

 

ALİ RIZA BEY"DEN “EMEKTEN YANA SANAT”, ZÜLFÜ LİVANELİ"DEN FİNAL

Şenliklerin son günü Gazeteci Yazar Nihat Genç"in söyleşisi ile başlayacağını belirten Başkan Oğuz;  “Gazeteci-Yazar Kemal Okuyan ile gazeteci, şair ve yazar Nihat Behram"ın “68"den Günümüze” isimli söyleşide yurttaşlarımızla birlikte olacak.” dedi. Emek ve Barış şenliklerinin son söyleşinde de ünlü isimlerin bir araya geleceğini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Ünlü tiyatro ve dizi oyuncusu Altan Gördüm ile  özellikle Yaprak Dökümü adlı dizide Ali Rıza Bey karakteriyle ününe ün katan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Halil Ergün  “Emekten Yana Sanat” konulu panelde bir araya gelecek. Ayrıca aynı Sinema ve tiyatro oyuncusu, ses sanatçısı Gülsen Tuncer ve Yönetmen Engin Ayça da aynı panelde  panelist olarak yer alacak. 21. Emek ve Barış Şenlikleri Türk Halk Müziği sanatçısı Kıvırcık Ali konserinin ardından kültür, sanat ve politika alanında Türkiye"nin çok önemli isimlerinden biri olan yazar, yönetmen ve özgün müzik sanatçısı Zülfü Livaneli konseri ile sona erecek.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Merve'yle Zamanda Yolculuk!17 Haziran 2022 Cuma 17:32
  • Kenan Doğulu Kıbrıs’ı Salladı16 Haziran 2022 Perşembe 10:18
  • İzmir’De Kenan Doğulu’Ya Yoğun İlgi08 Haziran 2022 Çarşamba 09:03
  • Zakkum 10 Bin DEÜ’lüyü Coşturdu04 Mayıs 2019 Cumartesi 14:05
  • Edremit’te Flemenko Esintileri04 Mayıs 2019 Cumartesi 14:00
  • DEÜ’DE Bahar Şenliği Manuş Baba Konseri İle Başladı03 Mayıs 2019 Cuma 14:20
  • Kitap Fuarı İlk 3 Günde 80.000 Kişiyi Ağırladı09 Nisan 2019 Salı 14:01
  • 24. İzmir Kitap Fuarı Yarın Açılıyor06 Nisan 2019 Cumartesi 16:30
  • Çeşme’de Bahar Konseri13 Mayıs 2017 Cumartesi 16:33
  • Ildırı Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi28 Ağustos 2016 Pazar 15:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894