• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 16 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 16 °C

Aliağa Sanayi Sitesine Yeni Cami Projesi

Aliağa Sanayi Sitesine Yeni Cami Projesi
Aliağa Sanayi Sitesi Esnafı için hazırlanan yeni cami projesinin sunumu yapıldı.

Aliağa Sanayi Sitesine Yeni Cami Projesi

Aliağa Sanayi Sitesine Bin Kişilik Cami Projesi Hazır

Aliağa Sanayi Sitesi Esnafı için hazırlanan yeni cami projesinin sunumu yapıldı. Aliağa Sanayi Sitesi Esnafları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde hayata geçirilecek projenin değerlendirme toplantısı Aliağa Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleştirildi. 

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın ev sahipliğinde yapılan proje değerlendirme toplantısına Aliağa Müftüsü Ramazan Coşkun ile Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk katıldı. Toplantıda proje mimarı Şenol Gökçe, Göksu Eda Gökçe ile İnşaat Mühendisi Gökçen Gökçe proje hakkında sunum yaptı.  

SANAYİ SİTESİNE BİN KİŞİLİK CAMİ PROJESİ HAZIR
İzmir- Çanakkale yolu üzerinde Aliağa girişinde bulunan küçük sanayi sitesi bölgesine yapılması planlanan cami bodrum, zemin ve 1.Kattan oluşacak. Selçuklu mimarisinden esinlenilen proje modern mimari ile geleneksel mimariyi de bir arada sunuyor. Toplam bin 550 metrekare kapalı alandan oluşan camide aynı anda bin kişi ibadet edebilecek. Peyzaj ve sosyal donatı alanlarıyla yaklaşık 6 bin metrekarelik alana sahip olacak cami çevresinde yeşil alanlar, süs havuzu, şadırvan, otopark, bankamatikler ile kamelyalar yer alacak. Bodrum katta 350 metrekarelik eğitim ve toplantı amaçlı çok amaçlı salon bulunuyor. Cami aydınlatma sistemleri sayesinde geceleri de ışıl ışıl görüntüsüyle hayran bırakacak. 

Sanayi sitesine yapılacak caminin sembol olabilecek nitelikte bir mimariye sahip olacağını belirten Mimar Şenol Gökçe, cami mimarisini yerden çıksın göğe yükselsin felsefesiyle hazırladıklarını söyledi. 

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, “ALİAĞAMIZA HAYIRLI OLSUN”
Aliağa’da kurumlarla el ele vererek camiyi kısa zamanda bitirmek istediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar “Esnaf Odamız ve Sanayi Sitesindeki kooperatiflerimizle birlikte sanayi bölgesinde cami ihtiyacını uzun zaman önce tespit ettik. Sanayi esnafımızın yanı sıra Çanakkale yolundan transit geçiş yapan vatandaşların da kullanabileceği, Aliağamıza yakışan bir cami projesi için planlamamız vardı. Mimar Şenol Gökçe’nin emekleriyle Selçuklu Mimarisi ağırlıklı özgün bir cami projesi ortaya çıktı. Gerek Aliağa halkının gerekse sanayi esnafımızın beğeneceği bir proje oldu. Aliağamıza hayırlı olsun” // EGE BASIN GRUBU

1-aliaga-sanayi-sitesine-yeni-cami-projesi.jpg3-aliaga-sanayi-sitesine-yeni-cami-projesi.jpg8-aliaga-sanayi-sitesine-yeni-cami-projesi.jpg10-aliaga-belediye-baskani-serkan-acar.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894