• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 21 °C

Aliağa Petkim 66 Pınar KSK 62

Aliağa Petkim 66 Pınar KSK 62
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK /ALİAĞASPOR GAZETESİ/ Beko ligi İzmir temsilcilerinden Aliağa Petkim ve Pınar Karşıyaka hazırlık maçı yaptılar. Aliağa Belediyesi Enka salonunda yapılan karşılaşmada ev sahibi takım Aliağa Petkim ilk periyottan sonuna kad

ALİAĞA PETKİM 66 PINAR KARŞIYAKA 62

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK /ALİAĞASPOR GAZETESİ/ Beko ligi İzmir temsilcilerinden Aliağa Petkim ve Pınar Karşıyaka hazırlık maçı yaptılar. Aliağa Belediyesi Enka salonunda yapılan karşılaşmada ev sahibi takım Aliağa Petkim ilk periyottan sonuna kadar önde götürdüğü karşılaşmayı 66- 62 kazandı. Karşılaşmanın en skorer oyuncu 18 sayı ile Aliağa Petkim’den Marcus Jerome Arnold oldu. Aliağa Petkim hazırlık maçlarından ikincisini Karşıyaka’da 31 Ağustos 2012 Cuma günü Pınar Karşıyaka ile oynayacak.

1 Periyot 13 14

2 Periyot 25 12

YARI  38 26

3 Periyot 11 15 (49-41 Aliağa Petkim lehine)

4 Periyot 17 21

Salon Aliağa Belediyesi Enka salonu

Hakemler: Vedat Borulday** Tarkan Tuser** Onur Can**

ALİAĞA PETKİM  Baş Antrenör  Burak Bıyıktay

Dean Taguan **3, Branislav Ratkovica ***6, Mert Shumpert***12, Ahmet Buğrahan Tuncer**Burak Yacan Yüksel* Ahmet Ali Erdoğan ** Mehmet Ersin Görkem***7, Marcus Jerome Arnold***18, Torin Jamal Francis***16, Eren Ocaktürk**4,

PINAR KARŞIYAKA Baş Antrenör Ufuk Sarıca

Will Thomas***14, Soner Şentürk**8, Onur kentli**2, Ümit Sonkol***14, Caner Topaloğlu**2, Robert Dixon***12, Evren Büker**, Bora Hun  Paçun**4, Onur çalban **, Jon Dibler**6

aliaga-petkim-karsiyaka-hazirlik-1.jpg

ALİAĞA PETKİM SEZONUN İLK HAZIRLIK MAÇINDA RAKİBİNİ 66’YA BAĞLADI

Mücadeleye Aliağa Petkim; Branislav Ratkovica, Taquan Dean, Mert Shumpert, Eren Ocaktürk ve Torin Francis beşiyle başlarken, Pınar Karşıyaka ise; Soner Şentürk, Jon Diebler, Caner Topaloğlu, Ümit Sonkol ve Onur Çalban beşiyle mücadeleye başladı. Aliağa Petkim'de milli takımda olan Orhan Haciyeva ile birlikte Melih Yıldız da maç kadrosunda yer almadı. Pınar Karşıyaka'da ise yeni transfer Alade Aminu ile birlikte Orhun Güngören de maç kadrosunda yer almadı..

Aliağa Petkim'in iki yeni transferi Torin Francis ve Marcus Arnold, pota altındaki etkili oyunlarıyla maça damgasını vuran isimler oldular. Pınar Karşıyaka'nın en etkili ismi ise Aliağa Petkim'den transfer edilen Ümit Sonkol oldu. Aliağa Petkim, bu maçta rakibine ribaundlarda 50-36, asistlerde ise 14-9'luk üstünlükler kurdu. Her iki takımlar da dış atışlarda düşük bir yüzdede kalırken, Aliağa Petkim 4/17 (%23.5) ile Pınar Karşıyaka ise 5/26 (%19.2) ile isabet bulabildi..

Karşılaşmanın ilk bölümünde her iki takım da hücumda pek etkili olamazken, karşılıklı sayılarla geçen ilk beş dakika 6-6 eşitlikle geçildi. Oyundaki denge, periyotun kalanında da bozulmazken, Pınar Karşıyaka ilk periyotu 14-13 üstün tamamladı. İkinci periyota oldukça etkili başlayan Aliağa Petkim, yakaladığı 11-0'lık seri ile skoru 24-14'e getirdi. Sonraki iki dakikada 8-3'lük seri yakalayan Pınar Karşıyaka, skoru da 27-22'ye getirerek farkı beşe indirdi. Faullerle sık sık kesilen maçta, periyotun kalan bölümünde de pota altı oyuncularının etkinliğiyle skordaki üstünlüğünü sürdüren Aliağa Petkim, karşılaşmanın ilk yarısını da 38-26 önde tamamladı..

Mücadelenin ikinci yarısı da karşılıklı sayılarla başlarken, ilk bölümün ardından her iki takımın da şut yüzdesi düştü. Periyotun ilk beş dakikasını 45-31 önde geçen Aliağa Petkim, periyotun ikinci kısmında rakibinin etkili oyununa engel olamadı. Farkı hızla eriten Pınar Karşıyaka, 10-4'lük seri yakalasa da, Aliağa Petkim üçüncü periyotu 49-41 önde tamamladı. Son periyota etkili giren Pınar Karşıyaka, son 6 dakikaya girilirken 54-52 ile farkı ikiye indirdi. Üst üste iki basket bulan Aliağa Petkim, farkı yeniden 6 sayıya çıkartırken, Pınar Karşıyaka yeniden farkı indirmeyi başardı. Maçın son bölümünde her iki takımın da sık sık serbest atış çizgisine gittiği bölümde üstünlüğünü koruyan Aliağa Petkim, mücadeleden de 66-62'lik üstünlükle ayrılan taraf oldu..

BURAK BIYIKTAY “HER GEÇEN GÜN DAHA İYİYE GİDECEĞİZ”

Takımın performansının her geçen gün daha iyiye gideceğini belirten Aliağa Petkim Antrenörü Burak Bıyıktay “EuroChallenge Kupası öncesinde 10 hazırlık maçı yapacağız. Turnuvalara katılacağız. Hem yeni sezona hem de EuroChallenge Kupası’na en iyi şekilde hazırlanacağız. Avrupa Kupasında Finlandiya ekibi  Joensuun Kataja takımı ile karşılaşacağız. Rakibimizi yenerek üst tura çıkmak istiyoruz.” dedi.

UĞUR EREN “TAKIMIMIZA GÜVENİYORUM”

Yeni sezon ve Avrupa Kupası öncesi hazırlıklarında takımın performansından memnun olduğunu belirten Aliağaspor Kulübü Başkanı Uğur Eren “Avrupa Kupası ve ligde mücadele edecek kaliteli bir takım oluşturduk. Taraftarlarımıza seyir zevki yüksek karşılaşmalar izleteceğiz. İlk kez bir Avrupa Kupası maçına çıkacak olmamıza rağmen, rakibimizi eleyecek güçte olduğumuza inanıyorum.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894