• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 14 °C
  • Çanakkale 15 °C

Aliağa Festivali Başladı

Aliağa Festivali Başladı
İzmir’in Aliağa ilçesinde bu yıl 19.’su düzenlenen Aliağa Barış ve Hoşgörü, Kültür ve Sanat Festivali Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk koyması ile start aldı.

 

19.ALİAĞA BARIŞ VE HOŞGÖRÜ, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

 

 

19.ALİAĞA BARIŞ VE HOŞGÖRÜ, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ"NDE HOŞGÖRÜ VE BARIŞ MEŞALESİ YAKILDI

 

 

BAŞKAN KAYA, “DEV ORGANİZASYONLARLA YARIŞIYORUZ”

 

 

İzmir"in Aliağa ilçesinde bu yıl 19."su düzenlenen Aliağa Barış ve Hoşgörü, Kültür ve Sanat Festivali Belediye Başkanı Tansu Kaya"nın Cumhuriyet Meydanı"ndaki Atatürk Anıtına çelenk koyması ile start aldı. Festival açılışında Aliağa protokolü tarafından Barış ve Hoşgörü Meşalesi ateşlendi. Açılış törenine, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Osman Miran, Aliağa Cumhuriyet Baş Savcısı Ömer Ömeroğlu, Cumhuriyet Savcısı Osman Bağlar,  Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergun, Memur-sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Açılış Töreninde kısa bir konuşma yapan Başkan Kaya, Aliağa"da 19."su düzenlenen Hoşgörü ve Barış, Kültür ve Sanat Festivali"nin çıtasını her geçen yıl daha da artırdıklarını söyledi. Başkan Kaya, “Bu yıl yine halkımızın istekleri göz önünde bulundurularak özenle hazırlanmış, çok kapsamlı bir festival programı ile sizlerle beraber olmanın gururu içindeyiz. 2004 yılı itibariyle uluslararası bir boyut kazanan ve artık daha büyük kitleleri hedefleyen festivalimiz, kültür ve sanatla iç içe, her geçen yıl daha da kurumsallaşarak tüm güzelliklerini sizlerle paylaşmaya devam ediyor. Festivalimizi, bu yıl yine aynı şekilde sınırları aşan bir ivme ile daha kapsamlı bir programla kutlayacak olmanın ve bu atmosferi siz değerli vatandaşlarımızla birlikte yaşayacak olmanın engin mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz.

 

 

Bu büyük organizasyonun gerçekleşmesinde hiç kuşkusuz siz değerli Aliağalı hemşerilerimizin desteği ve katkısı büyüktür. Bizler bu güne kadar hep değerli halkımızın istek ve önerilerini dikkate alarak çalışıp, yaptığımız her işte el ele verip büyük başarıları yakaladık. Tarihin ve doğanın içinde; gelişen, büyüyen ve değişen Aliağa"da, yaşamı daha da güzelleştirmek; üreten, çalışan Aliağalıların yüzünü daha çok güldürebilmek için sizlerle el ele tüm gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu. Dünya çapında tanınmış isimlerin katıldığı, global çizgiyi yakalamış olan dev organizasyona Aliağa Barış ve Hoşgörü Kültür ve Sanat Festivali adını verdiklerini söyleyen Başkan Kaya, “İlçemiz bir sanayi kentidir. İnsanlarımızın büyük bir çoğunluğu demir çelik olsun, petro- kimya olsun,  genellikle ağır iş gücü harcanan emek yoğun iş kollarından ekmeğini kazanmaktadır. Yine büyük bir bölümü vardiya sisteminden kaynaklanan nedenlerden dolayı tatile ve eğlenceye vakit ayıramamaktadır. Aliağa Belediyesi olarak bu yıl 19.sunu düzenleyeceğimiz Festivalimizde  6 gün sürecek olan etkinlikleri hazırlarken  dikkate aldığımız ana fikir daha çok halkın stres atacağı müzik eğlence, kültür-sanat ve spor etkinliklerine ağırlık vermek oldu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kaya ve beraberindeki protokol üyeleri hep birlikte hoşgörü ve barış meşalesini ateşledi.

 

 

HALK DANSLARI İLGİ ÇEKTİ

Meydan"daki etkinlikler Bulgaristan"dan gelen Koşu kavak Belediyesi ve Aliağa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile şenlendi. Turgutlu Tarihi Mehter Takımı ve Aliağa Belediye Bandosu eşliğinde oluşturulan uzun kortej  Aliağa Cadde ve sokaklarını turlarken ev ve iş yerlerinde bulunan vatandaşlar Belediye Başkanı Tansu Kaya"ya sevgi gösterilerinde bulundu. Belediye Başkanı Tansu Kaya ve beraberindeki protokol heyeti daha sonra Aliağa Demokrasi Meydanı"ndan itibaren kurulan Ticari ve Sanayi stantları ile birlikte Otomobil ve araç stantlarının açılışını gerçekleştirildi.

 

 

İLK GÜN VOLKAN KONAK SAHNE ALIYOR

İlk gün saat 22:00"de Cumhuriyet Meydanı"nda kurulan ana sahnede Volkan Konak sevenleri ile buluşacak. 19. Aliağa Hoşgörü ve Barış, Kültür ve Sanat Festivali"nde bu yıl da konserler deniz kenarındaki Cumhuriyet Meydanı"nda düzenlenecek. Meydan"da kurulan ana sahnede  Aliağalılar bu yıl da konser öncesinde Ateş dansı ve ritim gösterimleri gibi renkli etkinlikleri heyecanla izleyecek.

6 gün boyunca sürecek festival kapsamında Masa Tenisi Turnuvası, Streetball Turnuvası, Yöresel yemek yarışması ve bebek emekleme yarışması gibi renkli etkinlikler yer alacak. Tiyatro ve resim sergileri ile sanatın ve kültürün yaşanacağı festivalde Aliağa Belediyesi"nin organize ettiği Engelliler Yaz Kampı Anıları Fotoğraf Sergisi 27 Ağustos Çarşamba Günü Saat 19:30"dan itibaren gezilebilecek. 30 Ağustos Cumartesi günü şair ve yazar Sunay Akın Açık hava tiyatrosunda sevenleri ile buluşacak. Festivalde ayrıca Türkiye Motokros Akdeniz Şampiyonasının 4. ayağı yapılacak. 26 Ağustos Salı günü Volkan Konak"la başlayacak olan konserler zinciri, 27 Ağustos"ta Yaşar, 28 Ağustos"ta İbrahim Tatlıses, 29 Ağustos"ta Emre Aydın, 30 Ağustos"ta Mustafa Keser ile sürecek. 19. Aliağa Hoşgörü ve Barış, Kültür ve Sanat Ferstivali 31 Ağustos Pazar günü Gülben Ergen konseri ile sona erecek.  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Merve'yle Zamanda Yolculuk!17 Haziran 2022 Cuma 17:32
  • Kenan Doğulu Kıbrıs’ı Salladı16 Haziran 2022 Perşembe 10:18
  • İzmir’De Kenan Doğulu’Ya Yoğun İlgi08 Haziran 2022 Çarşamba 09:03
  • Zakkum 10 Bin DEÜ’lüyü Coşturdu04 Mayıs 2019 Cumartesi 14:05
  • Edremit’te Flemenko Esintileri04 Mayıs 2019 Cumartesi 14:00
  • DEÜ’DE Bahar Şenliği Manuş Baba Konseri İle Başladı03 Mayıs 2019 Cuma 14:20
  • Kitap Fuarı İlk 3 Günde 80.000 Kişiyi Ağırladı09 Nisan 2019 Salı 14:01
  • 24. İzmir Kitap Fuarı Yarın Açılıyor06 Nisan 2019 Cumartesi 16:30
  • Çeşme’de Bahar Konseri13 Mayıs 2017 Cumartesi 16:33
  • Ildırı Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi28 Ağustos 2016 Pazar 15:39
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894