• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 10 °C

Aliağa CHP Penç Perce

Aliağa CHP Penç Perce
Aliağa ilçe başkanı Özcan Durmaz‘ın istifa öncesi yaptığı son yönetim kurulu toplantısı kulislerde konuşulmaya devam ediyor

Aliağa ilçe başkanı Özcan Durmaz‘ın istifa öncesi yaptığı son yönetim kurulu toplantısı kulislerde konuşulmaya devam ediyor.

Bergamalı işadamı taş ocağı sahibi Özcan Durmaz’ın yönetim kurulunda istifasının ardından, CHP il başkanlığına ilçe başkanı olarak bildireceği isim tartışmalara yol açtı. Durmaz’ın gönlünden geçen ismin Alp Oğuz Anadolu Lisesi emekli matematik öğretmeni Gülsen Ustaoğlu Cirit’i açıklaması parti içerisinde gerilime neden oldu. Uzun tartışmaların ardından Özcan Durmaz’ın aynı isimde ısrar etmesi emir eri benzetmeleri ile alevlendi.

BERGAMALI İŞADAMI TAŞ OCAĞI SAHİBİ ÖZCAN DURMAZ’A “VİZYON” HATIRLATMASI

Yönetim kurulunda en çok tartışılan bir konu ise son kongre sonrasında oluşan 15 kişilik yönetim kurulu üyelerinin ‘vizyon’ tartışmaları oldu. Yönetim kurulu üyeleri, Özcan Durmaz’ın gelecek olan ilçe başkanına ve yönetimine güvenmediği konusunda ısrarcı oldular. Yönetim kurulu üyeleri Durmaz’ı son kongre sonrası Atatürk anıtında çelenk koyma töreninde basına yaptığı açıklamalara sadık kalması konusunda telkin ettiler.

GÜLSEN USTAOĞLU CİRİT İLÇE BAŞKANI ADAYI OLDUĞUNU İSPANYA SEYAHATİNDE ÖĞRENDİ

CHP Aliağa İlçe yönetim kurulu üyeleri, Özcan Durmaz’ın istifasını ardından ilçe başkanlığı için oylama yapılmasını ya da ilçe başkanlığı için yapılacak oylamada Durmaz’ın oy kullanmamasını istediler. Belediye başkanlığına aday adaylığı açıklayan emek dünyası ve büro sorumlusu Osman Murat, belediye başkan aday adaylığı için CHP ilçe başkanlığından istifa edecek olan Özcan Durmaz, oylama sırasında İspanya’da bulunan eğitim sekreteri gülsen Ustaoğlu Cirit’in oylamaya katılmadı.

ALİAĞA CHP'YE BEŞ İLÇE BAŞKAN ADAYI

15 kişiden oluşan CHP Aliağa ilçe örgütü yönetim kurulu üyeleri; İlçe Sekreteri Muhtarlar Sorumlusu İlhan Aktaş, Sayman Fikri Temur; Örgütlenme ve Örgüt Yönetimi Namık Kaçar, Seçim Ve Hukuk İşleri Pelin Evranos, Yerel Yönetimler Barış Özkan, İlçe Bilişim Sorumlusu Berna Ekmekçiler, Engellilerden Sorumlu Bahar İlban, Araştırma Geliştirme Engin Gündüz, Sivil Toplum Kuruluşları Hasan Hüseyin Erden, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Emel Kanat, İş Dünyası ve Sanayi Odası Zafer Maden, Kültür ve Sanattan Sorumlu Ali Şahinoğlu’nun katıldığı oylamada Bergamalı işadamı taşocağı sahibi Özcan Durmaz’ın gıyabında ilçe başkanı yapmak istediği Gülsen Ustaoğlu Cirit dışında dört aday daha ilçe başkanı olmak istediklerini beyan ettiler.

ÖZCAN DURMAZ, İLHAN AKTAŞ VE NAMIK KAÇAR'A VERDİĞİ SÖZLERİ YOK SAYDI

Özcan Durmaz’ın daha önce yaptığı siyasi manevrayla belediye başkanlığına aday aday olmayı istemesinin ardından yerini alması için ilçe başkanlığı sözü verdiği İlçe Sekreteri Muhtarlar Sorumlusu İlhan Aktaş; Örgütlenme ve Örgüt Yönetimi Namık Kaçar’ın dışında Sayman Fikri Temur; Araştırma Geliştirme Engin Gündüz; ilçe başkanlığını aday olduklarını ifade ettiler.

Yapılan oylama, Özcan Durmaz’ın ilçe başkanı olmasını istediği ve toplantı sırasında İspanya seyahatinde olan ve kendisine oy veremeyen Gülsen Ustaoğlu Cirit 5 oy; Engin Gündüz 3 oy; İlhan Aktaş 2 oy; Namık Kaçar ve Fikri Temur kendilerine attıkları 1 oyla neticelendi.

ENGİN GÜNDÜZ, YAŞANAN TARTIŞMAYI İL BAŞKANLIĞINA TAŞIDI

Özcan Durmaz’ın istediği ismin yönetim kurulu oylamasında çıkması tartışmaları daha da alevlendirdi.  Özcan Durmaz sonrası İlçe başkanlığı kesin gözü ile bakılan İlhan Aktaş, Namık Kaçar tepkilerinde ısrarcı olurken sessizliği ile bilinen Engin Gündüz, yapılanın yanlış olduğunda ısrar etmesinin ardından ilçe başkanı Özcan Durmaz’a kızıp yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Gündüz, tartışmayı CHP İzmir il başkanlığına taşıdı. İl başkanlığı tarafından yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmemesi konusunda telkinde bulunulan Gündüz, belediye başkan aday adayı olacağını belirtip; istifasını geri almadı.

DURMAZ’A “EMANETÇİ İLÇE BAŞKANI” OLUŞTURMA İDDASI

Özcan Durmaz’ın kendisinden sonra ilçe başkanının kim olacağını belirlemek istemesi ilçe yönetimine direkt müdahale olarak algılanması “Emanetçi ilçe başkanı” Emir eri ilçe başkanı” oluşturma iddialarını ortaya attı.

Oylamada kendisine bile oy veremeyen Gülsen Ustaoğlu Cirit’in gıyabında yapılan oylamayı kabul etmediği ve omurgalı bir duruş sergilediği gelen bilgiler arasında.

Durmaz’ın ilçe başkanlığı sonrası “Emanetçi ilçe başkanı” arayışları da belediye başkan adaylığının kesin olmamasından kaynaklandığı siyasi kulisler konuşulan bir başka konu.

ALİAĞALI CHP'LİLER: “ÖZCAN DURMAZ’IN BU SİYASİ MANEVRALARININ ALTINDA KENDİSİ KALIR”

Aliağa CHP ilçe örgütünde Özcan Durmaz tarafından yaşatılan “Dikta” siyaseti, CHP örgütünde kızgınlıkla karşılandı. CHP Aliağa İlçe teşkilatı kulislerinde, Bergamalı İşadamı taş ocağı sahibi Özcan Durmaz’ın, giderayak ilçe örgütüne nifak sokmasını; oluşturulan birlik beraberliğin altına dinamit koyduğu yönünde değerlendirildi. Aliağalı CHP’liler kamuoyunda ilçe örgütünde 5 parça bir görüntüye asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizdiler. Özcan Durmaz’ın bu siyasi manevralarının altında kendisiNİN kalacağını iddia ettiler. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894