• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İzmir 7 °C
  • Manisa 5 °C
  • Balıkesir 0 °C
  • Çanakkale 4 °C

Aliağa Belediyesi’nden Kalabak’a Köprü

Aliağa Belediyesi’nden Kalabak’a Köprü
Aliağa Belediyesi kent içinde olduğu gibi çevre mahallelerdeki çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor.

Kalabak Mahallesi’nde Vatandaşlar Tarım Arazilerine Rahatça Ulaşacak

Aliağa Belediyesi’nden Kalabak’a Köprü

Aliağa Belediyesi kent içinde olduğu gibi çevre mahallelerdeki çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. 

Aliağa Belediyesi, yaptığı çalışmalar kapsamında Kalabak Mahallesi’nde vatandaşların özellikle kış aylarında tarım arazilerine gitmesini engelleyen İncirbükü Ovası’ndaki derenin üzerine köprü inşa etti. 28,5 metre uzunluğunda 7,5 metre genişliğinde yapılan köprünün üzerine sıcak asfalt serimi yapılacak. Köprünün tamamlanmasıyla vatandaşların kış aylarında kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde tarım arazilerine ulaşmaları sağlanacak. 

Aliağa Belediyesi tarafından köprünün inşa edilmesini değerlendiren Kalabak Mahallesi Muhtarı Mehmet Kartal, “İncirbükü Ovası’ndaki derenin kış aylarında bize geçiş vermemesinden dolayı Yeni Kalabak ile Eski Kalabak arasındaki bağlantımız kesilmekteydi. Vatandaşlarımız kış aylarında ulaşımını 3-5 km öteden dolaşarak sağlıyordu. Belediye Başkanımız Serkan Acar’dan bir köprü talep ettik ve köprümüz Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmalarıyla yapıldı. Deremizdeki köprü, köyümüzün iki mahallesini bağlayıp yolu yakınlaştırdı. Artık arazilerimize kış aylarında daha rahat gidip geleceğiz. Köprü, Hacıömerli Mahallesi, Çoraklar Mahallesi ve Yeni Şakran Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarımızın arazisine gidip gelmesinde de kolaylık sağlayacak. Önümüzdeki günlerde sıcak asfalt serimi gerçekleştirilip köyümüzün hizmetine sunulacak” diye konuştu.

600 Nüfuslu Kalabak’ta Hayvancılık Yapılıyor
Aliağa Belediyesi’nin mahalleye yaptığı diğer hizmetler hakkında da konuşan Mehmet Kartal, “Kalabak Mahallemiz eski bir köydür. Tarihi Osmanlı Devletine dayanmaktadır. Yörük köyüdür. Nüfusu 500-600 arasında değişiyor. Köyümüzde ikamet eden gençler Aliağa’da çalışıyor. Köyümüzün geçimi hayvancılık ve tarım üzerinedir. Köyümüzdeki Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla günlük 5 ton süt toplanıyor. Hayvanlarımıza köy içinde bakıyoruz. Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’dan hayvancılık sahası talebimiz oldu. Belediyemiz tarafından mahallemize halı saha, düğün salonu, çevre düzenlemeleri yapıldı. Yeni Kalabak’ta düğün salonu, park, çay ocağı her şeyi tam tekmil olarak Aliağa Belediyesi tarafından yapıldı. Yeni Kalabak’ın 2 kilometrelik bağlantı yolu Belediye Başkanımız Serkan Acar sayesinde sıcak asfalta kavuştu.” dedi.

Vatandaşların Taleplerine Hızlı Çözüm
Aliağa Belediyesi’nin vatandaşların taleplerine hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduğunu belirten Kartal, “Aliağa Belediyesi tarım arazisi yollarının, köprülerin yapımında hep yanımızda oldu. Ne zaman ne ihtiyacımız varsa Başkanımız Serkan Acar sayesinde vatandaşlarımızın taleplerini yerini getirmekte hiç sıkıntı çekmedik. Başkanımızın bize yakın durmasıyla daha hızlı hareket ediyoruz. Mahallem ve şahsım adına Başkanımız Serkan Acar’a teşekkür ediyorum.  Yeni projelerimiz var. Köyümüzün içindeki 101 tane tarihi kuyumuzun turizme kazandırılması gerekiyor. Bunun için de girişimlerimiz başladı. Başkanımız kuyuların restorasyonu için plan ve proje hazırlattı. 2021 yılında programda olacağının müjdesini verdi.” şeklinde konuştu. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-kalabak-mahallesinde-vatandaslar-arazilerine-rahatca-ulasacak-(1).jpgaliaga-kalabak-mahallesinde-vatandaslar-arazilerine-rahatca-ulasacak-(5).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894