• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 10 °C

Aliağa 5 Yıl İçinde Çağ Atlayacak

Aliağa 5 Yıl İçinde Çağ Atlayacak
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Demokratik Sol Parti (DSP) Aliağa Belediye başkan adayı Hakkı Ülkü “Aliağa’ya 5 yıl içinde çağ atlatacağım.” dedi. Arkasında ne yerel iktidarın ne genel iktidarın d
DSP ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAKKI ÜLKÜ; “ALİAĞA 5 YIL İÇİNDE ÇAĞ ATLAYACAK”
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Demokratik Sol Parti (DSP) Aliağa Belediye başkan adayı Hakkı Ülkü “Aliağa’ya 5 yıl içinde çağ atlatacağım.” dedi. Arkasında ne yerel iktidarın ne genel iktidarın desteği olmadan sadece halkın desteği ile dört dörtlük bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirten DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü “30 Mart akşamı halkın gücü sandıktan Hakkı Ülkü’yü çıkaracak. Bundan en küçük bir şüphe duymuyorum. Seçim çalışması boyunca ekibimde yer alan herkese teşekkür ediyorum. Daha güzel daha, daha yaşanılabilir bir Aliağa için taşın altına eline koydular. Mazbatamızı aldığımız günden itibaren gece gündüz çalışarak beş yıl içinde Aliağa’yıbambaşka bir kent yapacağıma, çağ atlatacağıma söz veriyorum.” dedi.
 
 
“BELEDİYECİLİK KONUSUNDA TECRÜBELERİME ÇOK GÜVENİYORUM.”
Halkın isteği ile aday olduğunu, adaylığının ilk gününden itibaren yüzlerce gönüllü ordusu ile birlikte ilçeyi ev ev, sokak sokak, köy köy gezdiklerini beliren DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Ülkü, belediyecilik konusunda tecrübelerine çok güvendiğini ve göreve başlar başlamaz Aliağa’yı ve belediyeyi ayağa kaldıracağını ifade ederek “ Aliağa için yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır.” dedi.
 
“ALİAĞA HALKININ GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIM”
Her gittiği noktada coşku ve heyecanla, “seni özledik başkan”, “efsane başkan” sözleriyle karşılandığını seçilememe gibi bir kaygıyı asla taşımadığınıbelirten Ülkü; “Doğrudan, dürüstlükten, şeffaf yönetimden, toplumcu ve sosyal belediyecilikten yana olan herkesin oyuna talibim.  Dün nasıl Aliağa halkının güvenini boşa çıkarmadıysam yarın da boşa çıkarmayacağım. Geçmişte nasıl sosyal belediyeciliği hakim kıldıysak, Türkiye’ye özgü örnek belediyecilik uygulamaları ortaya koyduysak aynısı, hatta daha iyisini yine yapacağız.” dedi.
 
ELLERİM KIRILSAYDI DA OY VERMESEYDİM DEMEMEK İÇİN
“Zaten yeni bir belediye bakanının görevde uyum, alışma süreci Aliağa’nın en az 2 yılının kaybedilmesi demek.” diyen Hakkı Ülkü  “Oysa Aliağa’nın kaybedecek zamanı yok. Tecrübelerimle bilgi ve birikimlerimle Aliağa’nın tüm sorunlarını en kısa sürede çözmek için tüm oylara talibim. Bana ‘efsane’, ‘ belediyeciliğin profesörü’, ‘düzeltirse Hakkı Ülkü düzeltir’  diyen halkımıza asla ‘ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim’ dedirtmem” dedi.
 
ÜLKÜ’DEN ALİAĞA İÇİN MEGA PROJELER
Aliağa’nın birçok sorunu olduğu ancak çözülmeyecek sorunu olmadığınıbelirten Ülkü; “Trafik sorununun çözümü için çalışacağız katlı otopark ve yer altı otoparkları yapılacak. Daha önce Yeni Mahalle’de yaptığımız gibi kent genelinde ayrıca Şakran ve Helvacı’da belediye öncülüğünde konut kooperatifleri kurarak dar gelirlileri konut sahibi yapmayı hedefliyoruz. Eski garaj mevkii, Çanakkale yolu üzeri, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanları yeniden düzenlenecek. Yüzme havuzu yapılacak. Belediye atölyeleri şehir dışına taşınacak. Modern hayvan pazaryeri yapılacak. Helvacı ve Şakran’a modern pazaryeri yapılacak. Tarım haritaları çıkartılarak, doğal tarıma teşvik edici eğitimler verilecek, seracılık canlandırılıp, üretim birlikleri oluşturulacak. Aliağa ve Şakran’da modern balıkçı barınakları kurulacak. Şakran’da turizme uygun imar planlarıhazırlanacak. Gençler için kamp alanlı otomobil ve motor yarış pisti yapılacak. Yeşilkent’in imar haklarının tekrar verilmesi sağlanacak. Helvacı girişindeki sanayi alanına imar hakları verilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 1/25000 çevre düzeni planı, Aliağa ilçe sınırı baz alınarak, yeniden irdelenecek ve alt bölge olarak planlanacak. Mahalleye dönüştürülen köylerin imar planları tarımsal faaliyet ve hayvancılık dikkate alınarak, bu bölgede yaşayanlarla birlikte yapılacak. Cici Sokak’ta daha önce yapıldığı gibi, hak sahiplerini belirleme çalışmalarının devamı olarak tapu sorunu çözümlenecek.”dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894