• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 14 °C

Ailenizin Geleceğini Teminat Altına Alın

Ailenizin Geleceğini Teminat Altına Alın
Son yılların en önemli gündem maddesi haline gelen kordon kanı ve dokusu, sayıları milyonları bulan kanser hastaları için umut olacak

AİLENİZİN GELECEĞİNİ TEMİNAT ALTINA ALIN

Son yılların en önemli gündem maddesi haline gelen kordon kanı ve dokusu, sayıları milyonları bulan kanser hastaları için umut olacak. Amerikan Kanser Derneği verilerine göre; dünyada kanser vakalarının sayısı 1.7 milyonu bulurken tüm kanser vakalarının da %3.1’i lösemi. Uzmanlar bu tablo karşısında; “Kordon kanı binlerce lösemi hastasına bir tedavi umudu oluşturabilir. Bunun için bebek bekleyen ailelerin tüm aile için kordon kanı bankacılığı ile ilgili doğumdan önce araştırma yapması gerekli. Bu sayede hem çocuklarını hem de ailelerini kanserden korumak ve tedavi ettirmek için bir şans yaratabilirler” uyarısını yapıyor.

Türkiye’nin ilk kordon kanı bankası Yaşam Bankası’nın Satış ve Pazarlama Müdürü Serdar Burku, “Sağlıklı ve kaliteli, aynı zamanda kansersiz bir yaşam için herkesin kendine iyi bakması çok önemli ancak kordon kanı ya da dokusu gibi olası tedavi seçeneklerini de bilmek ailenizin geleceğini teminat altına almak için gerekli” dedi.

1.7 MİLYON KANSERLİ ÇÖZÜM ARAYIŞINDA…

Alman Dünya Nüfusu Vakfı’nın (DSW) raporuna göre; dünya nüfusunun 7.4 milyar seviyesine geldiğini ve 1.7 milyon da kanser vakasının tespit edildiğini hatırlatan Burku, “Sadece Amerika’da her 10 dakikada 1 kişi kan kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Kanser vakalarının %3.1’ini de lösemi oluşturuyor. Türkiye’de de her yıl 16 yaşın altında 1.500’e yakın yeni lösemi vakası ortaya çıkıyor. Kanser ve özellikle de lösemi konusunda binlerce kişi tedavi yolu ararken, koruyucu ve önleyici çalışmalara büyük ihtiyaç var. Bu açıdan bakılırsa kordon kanı binlerce lösemi hastasına bir tedavi umudu oluşturabilir” açıklamasını yaptı.

KANSERSİZ BİR YAŞAM İÇİN DİKKAT!

Dünyanın en saygın sağlık otoritelerinden Mayo Clinic’in sağlıklı, kaliteli ve kanserden uzak kalmak adına önerdiği 7 önlemden birinin, olası tedavi seçeneklerinin göz önünde bulundurulması olduğunu ve kordon kanı ve dokusunun saklanmasının da bu kapsamda değerlendirilebileceğini belirten Burku, 7 önlemi şu şekilde hatırlatıyor:
    Sigara kullanmayın. Kullanıyorsanız mutlaka bırakın.
    Sağlıklı ve dengeli beslenin.
    Kilonuza dikkat edin. Fiziksel aktivite yapın.
    Güneş ışınlarına direkt maruz kalmayın.
    Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun.
    Riskli temaslardan kaçının (iğne batma yaralanmaları ve korunmasız cinsel temas gibi)
    Mevcut koruyucu ve olası tedavi seçeneklerini göz önünde bulundurun (Sağlığınıza katkı sağlamak adına önerilen besin destekçileri ve vitamin kullanımı koruyucu tedavi, Kordon Kanı ve Dokusunun aile adına saklanması da olası tedavi seçeneği olarak düşünülebilir) / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894