• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 23 °C

Aigai El Birliği İle Turizme Hazırlanacak

Aigai El Birliği İle Turizme Hazırlanacak
Aigai Antik Kenti Arkeolojik kazılarını destekleyen Aliağa Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi, antik kentte rehberlik hizmetleri ile kente gelecek ziyaretçiler için gerekli olan yatırımlar konusunda birlikte çalışacak, turizmin gelişmesi konusunda ortak h

Aigai El Birliği İle Turizme Hazırlanacak

Aigai Antik Kenti Arkeolojik kazılarını destekleyen Aliağa Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi, antik kentte rehberlik hizmetleri ile kente gelecek ziyaretçiler için gerekli olan yatırımlar konusunda birlikte çalışacak, turizmin gelişmesi konusunda ortak hareket edecek.

Antik dönemde Aiolis Bölgesi olarak anılan, İzmir’in kuzeyini kapsayan bölgenin önemli antik kentlerinden Aigai, ülke turizmine kazandırılacak. 2004 yılından bu yana devam eden Aigai Arkeolojik kazılarını destekleyen Aliağa Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi Başkanları tarihi antik kentte buluştu.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Aigai Arkeolojik Kazı Başkanı Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Sezgin ve kazı ekibi Aigai Kazı Kampüsü’nde değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda antik kentte Ziyaretçi Merkezi, rehberlik hizmetleri ve ziyaretçiler için gerekli ihtiyaçları karşılayacak projeler ele alındı. Toplantının ardından antik kentte incelemelerde bulunan iki başkan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

AİGAİ EL BİRLİĞİ İLE TURİZME KAZANDIRILACAK
Aigai’nin her iki ilçe arasında kalan bir yer olduğunu ifade eden Başkan Acar, “Bu bölge tarihte Aiolis Bölgesi olarak geçiyor. Aigai de Aiolis Bölgesi’nin en önemli antik kentlerinden birisi. Bugün Yunusemre Belediyemizin sınırları içerisinde kalan bu bölge ile Aliağa bölgemiz aslında tarih boyunca bütünleşik, birbiriyle ticaret yapan yerleşim yerleriyle kurulu bir bölge.” dedi. Aigai Antik Kenti kazı çalışmalarına her iki belediyenin destek verdiğini aktaran Başkan Acar, “El birliği ile Aigai Antik Kenti’ni tarihimize, kültürümüze ve turizme kazandırmak istiyoruz. Aliağa’mıza, İzmir’imize, Manisa’mıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

KAZI BÖLGESİNDEKİ EKSİKLER GİDERİLECEK
Her iki belediyenin destekleriyle Aigai’yi turizmine kazandıracaklarını söyleyen Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi de “Önümüzdeki süreçte hem Yunusemre Belediyemiz hem Aliağa Belediyemiz ortak bir çalışma yürütecek. Aigai Kazı Bölgesinde eksik olan yapıları inşa edeceğiz. Misafirlerimize hizmet edecek tesis için güzel bir proje çalışacağız.  Aliağa Belediye Başkanımız ve teknik ekibimizle birlikte güzel bir çalışma yaptık. Neticesini önümüzdeki aylarda, yıllarda alacağız.” şeklinde konuştu.

“AİGAİ’NİN ARTAN BİR ZİYARETÇİ POTANSİYELİ VAR”
Aigai Arkeolojik Kazı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin ise Aigai kazılarının Türkiye’de iki farklı ilin ilçe belediyesinin bir kazıya sponsor olduğu tek örnek olduğunu belirtti. Kazı çalışmaları açısından desteklerin önemine değinen Sezgin, “Biz kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Tarihine, kültürüne ve doğasına sahip çıkan iki belediyemiz burada buluştu. Antik kentimizin giderek artan bir ziyaretçi potansiyeli var. Bu noktada ziyaretçi karşılama merkezi çok önemli. Bu ihtiyaç karşılandığında daha çok turistin geleceğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

İKİ BELEDİYE BİRLİKTE HAREKET EDECEK
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi antik kentteki buluşmanın ardından Yuntdağı Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Yunusemre Belediyesi'nin YunusPark Ortaköy tesislerini ziyaret etti. Ayrıca iki belediye başkanı, Aigai Antik Kenti ve Uçansu Şelalesi’nin yer aldığı Yuntdağı Bölgesi’nde tarımsal kalkınma, tarihi ve doğal güzelliklerin turizme açılması ve arkeoloji çalışmalarında birlikte hareket etme kararı aldı. Bölgenin ekonomik ve turizm değerinin artırılmasıyla ilgili çalışmalar yapacak olan Aliağa Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi, yöresel ürünleri desteklemenin yanında yöre halkının turizm gelirlerinden daha fazla yararlanması için çalışmalar yapacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894